nlc.hu
Sztárok

Trokán Péter a lányairól

Trokán Péter a lányairól: „Ne azért legyen belőlük valaki, mert ők a Trokán-lányok”

Trokán Péter nem akarta, hogy lányai az ő neve miatt érvényesüljenek.

Trokán Péternek és Papadimitriu Athinának két lányuk van, Anna és Nóra. A színész korábban nem akarta, hogy lányai is az ő pályáját válasszák, idővel mégis így történt, mesélte a Kossuth Rádió Nagyok című zenés portréműsorában.

Trokán Péter

Trokán Péter (Fotó: Schumy Csaba)

„Anna lányom orvos akart lenni gimnazista korában, ezért is írattuk be biológia szakra. Tizenhat éves volt, amikor meggondolta magát. Az édesanyja, Athina sokszor vitte magával őt és a húgát, Nórát színházba. Sokat nevetgéltek, kifestették magukat, szaladgáltak a színpadon, és olyan természetesnek tűnt nekik, hogy ez egy jó dolog” – idézte fel a Jászai Mari díjas színész. 

„Azt szerettem volna, hogy ne azért legyen belőlük valaki, mert ők a Trokán-lányok, hanem mert valóban tehetségesek, ezért elküldtem őket Földessy Margithoz, hogy megerősítse a döntést – utalt a Balázs Béla-díjas színésznőre, aki saját nevével fémjelzett színjáték- és drámastúdiót vezet. – Nekem az egyik legnagyobb öröm, amikor a kollégák elmesélik, hogy együtt dolgoztak a lányommal és milyen klassz volt. Mindkettőjüket elfogadják, és általános visszajelzés, hogy jó velük dolgozni. Becsületesek, egyenesek, nem kamuznak, nem játsszák ki a színészgyerek-kártyát.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top