nlc.hu
Sztárok

Interjú Schumacher Vandával

Schumacher Vanda: „Az a kihívás, hogy amellett, hogy jól vezessem a show-t, élvezzem is”

Schumacher Vanda lett a ValóVilág női műsorvezetője, miután Nádai Anikó úgy döntött, hogy egy ideig még a gyermekei mellett a helye. A korábbi ÉNB-szereplő szívesen élt a lehetőséggel és valósággal lubickol a szerepben. Vele beszélgettünk.

Hogy fogadtad a felkérést? Eddig is vezettél műsort, de ez most más kaliber.

Nagyon izgatottan fogadtam, amikor felhívtak, hogy lenne-e kedvem hozzá, akkor természetesen nagyon örültem, majd miután letettem a telefont, csak ültem a kanapén és azon gondolkodtam, hogy felhívjak-e valakit, hogy elújságoljam, milyen boldog vagyok, de helyette csak ültem és eldöntöttem, hogy még egy pár napig nem mondom el senkinek. Mindig ezt csinálom, ha valami nagyon nagyon fontos nekem, akkor nem osztom meg mindenkivel, hanem egy rövid ideig csak magam örömködök rajta, és próbálom megélni a dolgot.

Készültél rá? Lehet egyáltalán készülni erre?

Igen, persze. A RTL-ben van pár olyan szakember, aki sokat foglalkozik velem, ők segítettek a felkészülésben. Kell is az ilyesfajta támogatás, hiszen a BeleValóVilághoz képest ez egy sokkal komolyabb műsor, és míg a BVV-ben a jó hangulat a lényeg, addig itt sokkal jobban irányított műsorvezetés van.

Mi a legnagyobb kihívás számodra a műsorvezetésben?

Talán az a legnagyobb feladat, hogy mindamellett, hogy jól vezessem a show-t, élvezzem minden pillanatát, hiszen ez egy új periódusa az életemnek, amire sokáig emlékezni fogok rá.

Nádai Anikó esetleg ellátott pár tanáccsal?

Persze! Anikó nemcsak most, hanem két évvel ezelőtt is ott volt az első Belevalós castingomon, ahova én egyébként az esélytelenek nyugalmával mentem. Mondta, hogy neki tetszett, szóval vegyem komolyan, mert lehet, hogy jövő héttől én vezetem a műsort. Akkor azt hittem, csak kedves akart lenni, viszont igaza lett, és most, két évvel később ugyanúgy mondta, hogy jól állna nekem az összefoglaló vezetése.

Hogyan tudsz együttműködni Puskás-Dallos Petivel? 

Petivel jól kijövünk, bár még nem vezettünk közösen adást, hiszen egymást váltjuk, de én nagyon bírom a stílusát, illetve most szervezek egy jótékonysági focigálát és egyből igent mondott rá, tehát nem csak a ValóVilág a közös pont, hanem mind a kettőnknek fontos a közösségi felelősségvállalás, és hogy tegyünk a jó ügy érdekében.

Amikor az Éjjel-Nappal Budapestben szerepeltél, akkor is vágytál arra, hogy egyszer műsorvezető légy?

Mindig is a színészi pályán képzeltem el magam, viszont, amikor fiatalabb voltam, nagyon szerettem volna YouTube-csatornát, vagy podcastet vagy bármit, ahol beszélhetek bármiről, és nem csak mindig egy kitalált karaktert kell eljátszanom, tehát innen nézve igen, csak akkor még nem tudtam, hogy lehetőségem is lesz egy nap műsort vezetni.

Schumacher Vanda

Fotó: Instagram

A munka mellett mi az, ami kitölti a hétköznapjaidat? 

Jelenleg minden pillanatomat a ValóVilágnak, illetve a jótékonykodásnak szentelem, én szerveztem ugyanis a “Sztárfoci a hátrányos helyzetű családokért” focimeccset, ami december 21-én volt a Vasas SC-ben, ahol rengeteg hazai sztár lépett pályára, többek között Puskás Peti volt az egyik csapatkapitány, de játszott még Curtis, Kabát Peti, Dr.BRS, Kamarás Norbi, akivel a Belevalót vezettük korábban, és még elég sok híresség állt be a jó ügy mögé. Belépőjegy nem volt, cipősdobozokat gyűjtöttünk – több mint 50 állami gondozott gyermeket ajándékozhattunk meg.

Eddig nagyon sokat utaztál, amiről posztoltál is, viszont most nem nagyon lesz rá időd. Mivel helyettesíted ezt a fajta időtöltést?

Nekem elmenni Párizsba vagy például Londonba olyan, mint leugrani Szegedre vagy Debrecenbe, és igazából van olyan, hogy 3 napig én vezetem a műsort, majd utána 3 napig Peti, és én ennyi idő alatt megjárom Európát, hiszen a reptereket csukott szemmel ismerem. Az út pedig nem több, mint 2 óra általában, tehát nem azért nem megyek most el, mert nem tudok, hanem azért, mert most mindennél fontosabb, hogy felzárkózzak a műsorvezetésben, illetve a gálameccs és az azzal kapcsolatos tennivalók is prioritást élveztek.

Mi az, amire még vágysz a médiában? Milyen műsort vezetnél szívesen?

Szerintem a magyar média csúcsa még mindig az X-Faktor és mivel Miller Dáviddal is elég jó a viszonyunk – hiszen A Tanárban is dolgoztunk együtt, illetve a Hotel Margaretben is – így meglenne az összhang, én nagyon örülnék, ha egy fiú-lány párosban együtt vezethetnénk egyszer. De addig persze még sok víz lefolyik a Dunán. Emellett pedig nagyon szívesen forgatnék színészként is újra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top