nlc.hu
Sztárok

Wednesdaynek öltözött egy orosz műkorcsolyázó

Wednesday-jelmezben jégtáncolt Kamila Valijeva műkorcsolyázó

Egy igazi közönségkedvenc elevenedett meg a jégen.
Kamila Valijeva Wednesday-ként

Kamila Valijeva nevét tavaly februárban, a pekingi téli olimpia kapcsán ismerhette meg a nagyközönség: a 15 éves műkorcsolyázó a történelmet írt a négyfordulatos ugrásával és töretlenül menetelt a döntő felé, amikor február 8-án, egy nappal az orosz csapat győzelme után, kiderült, hogy még 2021 decemberében, az orosz bajnokság alatt megbukott egy doppingteszten.

Az ügy a téli olimpia legnagyobb botránya lett, napokig nem lehetett tudni, hogy folytathatja-e a versenyt, de végül a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) – többek között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ellenében – helybenhagyta az Orosz Olimpiai Bizottság döntését, mellyel visszavonták Valieva versenyengedélyének felfüggesztését. A fiatal lány így folytathatta az olimpiai szereplését egyéniben is, de a botrány súlya alatt megroppant, elrontotta a kűrjét és negyedik helyen végzett.

A fiatal sportcsillag az orosz műkorcsolya-bajnokság gáláján villantott: az előadásában a nagysikerű netflixes sorozat, a Wednesday névadó karakterét idézte meg a táncával.

Bár ez a performansz most nem ér pontot, az orosz tini milliók szívébe lopta be magát néhány pillanat alatt: az első TikTok videó, ami az előadásról született, fél nap alatt másfél milliós megtekintést ért el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top