nlc.hu
Sztárok

Internetes csalás áldozata lett Hajdú Péter

Internetes csalás áldozata lett Hajdú Péter, az Instagram-oldala bánja

A showman azt hitte, hogy meg fogja kapni a kék pipát a közösségi oldalon, de kiderült, hogy csapda az egész.

Internetes csalás áldozata lett Hajdú Péter – számolt be a Blikk. A lap információi szerint a műsorvezető Instagram fiókját feltörték és csak válságdíj ellenében akarták visszaadni: a híresség először nem akart fizetni, végül azonban elutalta a pénzt, viszont ahelyett, hogy visszakapta volna a fiókot, a csalók csak még többet követeltek tőle.

Hajdú elmondta, hogy először egy olyan üzenetet kapott, amiben az állt, hogy megkaphatja az Instagram „kék pipás” hitelesítését, csak előtte meg kell adnia olyan adatokat, mint a felhasználóneve, a jelszava, a telefonszáma és az e-mail-címe. A csalók később ezekkel léptek be a fiókjába.

Hajdú Péter harmadszorra is koronavírusos

Fotó: Schumy Csaba/solwee

Miután ellopták a profilját, a műsorvezető a WhatsAppon kapott egy üzenetet egy török számról, amelyben 250 eurót követeltek tőle azért, hogy visszakaphassa az oldalt.

„Egy angol nyelvű üzenetet kaptam WhatsAppon, hogy ha vissza akarom kapni az oldalt, akkor fizessek. Először nem akartam, hiszen egy bűnöző zsarolásának sosem szabad engedni, de végül kötélnek álltam, mert túlságosan is sokat ér számomra az az oldal. Átutaltam neki a kért összeget, amire azt válaszolta, hogy rendben, megkapta, hamarosan be tudok jelentkezni az oldalamra. De ehelyett nem sokkal később újabb összeget követelt” 2 mesélte a lapnak.

A híresség végül úgy döntött, hogy új Instagram-oldalt csinál:

„Sziasztok! Ez az új oldalam! A másikat feltörték és ellopták! 165 ezren követtétek, próbáljuk együtt újra felépíteni ezt a csodás közösséget” – írta az első bejegyzéséhez.

UPDATE

Később kiderült, hogy mégis visszaszerezheti a profilját, így csütörtök reggel Hajdú Facebook-bejegyzésben tudatta a rajongóival, hogy a régi oldala ismét elérhető.

„Sziasztok! Nem sokat aludtam az éjjel, de végül sikerült visszaszereznem az oldalamat. Mindenkinek köszönöm, aki segített. Ne felejtsétek el: nagyon figyeljetek arra, hogy ki az üzenete feladója és milyen linkre kattintotok rá!” – írta a poszthoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top