nlc.hu
Sztárok

Ábel Anita akkor és most

Ilyen volt Ábel Anita 4 évesen a Családi körben

A Szomszédokban ismerte meg az ország Ábel Anitát, most pedig újra egy sorozatban láthatják a nézők. Ám az elmúlt 20 év kicsit sem volt unalmas Anita számára!
Ábel Anita a Hazatalálszban

Ha Ábel Anita karrierjéről beszélünk, mindig a Szomszédok jut eszébe az emberek eszébe. Ami persze teljesen jogos, hiszen itt szerette meg a cserfes kislányt az ország. Végignézhettük, hogyan cseperedik a 12 éves gyerkőc Julcsi fiatal felnőtté. De tudtad, hogy Anita már komoly múlttal a háta mögött érkezett a Szomszédokba? Bizony: 4 évesen debütált a Családi körben, egy évvel később a Szeleburdi családban megkapta Picur szerepét. Ezt követően több tévéfilmben és sorozatban is feltűnt.

1987-ben aztán megkapta Mágenheim Julcsi szerepét. 24 éves volt, amikor 1999-ben a Szomszédok elbúcsúzott a nézőktől. Valamiért akkoriban és a 2000-es évek elején mindenki azt gondolta, hogy joga van beleszólni abba, hogy Anita milyen ruhát vesz fel, hogyan sminkel vagy hány kiló. Bár manapság (szerencsére) a sztároknak van lehetőségük felszólalni a tárgyiasítás, zaklatás, esetleg body-shaming ellen, Anita idejében még nem volt erre platform.

Ábel Anita a Családi körben
Megnézem
Összes kép (4)

Ezért talán nem véletlen, hogy most, mikor már neki is rendelkezésére áll a social média eszköze, úgy döntött, „átöleli a benne élő fiatal lányt” egy terápiás jellegű poszttal. Tavaly áprilisban osztotta meg, amiben leírta, hogy a huszonéves önmagának azt üzeni: nem kell megfelelnie mindenkinek, mondjon nemet bátran és bármit is mondtak neki, ő akkor is nagyon szép! És az van, hogy szerintünk ezt minden fiatal nőnek hallania kéne. Ilyen inspiráló felnőtt lett tehát az egykori gyerekszínésznő, mi pedig örülünk, hogy a Szomszédok után nem vonult vissza.

Anita szinte folyamatosan játszik színházban, de szinkronszínészként is gyakran hallhattuk a hangját, 2005-ig az RTL stábját erősítette – a csatorna reggeli és déli talk show-inak volt a házigazdája. Ezután a köztévéhez igazolt, ott vezetett szórakoztató műsorokat, hogy végül úgy 10 évvel – és egy gyerekkel – később újra az RTL-nél kössön ki. Ekkor Hernádi Judit helyét vette át az RTL II-n futó Heti hetes állandó női tagjaként 2014 és 2016 között. A műsorvezetés pedig láthatóan nemcsak nekünk, nézőnknek jött be (hiszen megismerhettük, milyen vicces, karakán és éles nyelvű személyiség is Anita), hanem neki is, hiszen a Heti hetes után egyből a Drágám, add az életed női házigazdája lett.

Ábel Anita 2005-ben
Megnézem
Összes kép (5)

A közönség mellett a producerek is rájöttek arra, micsoda jolly jokert jelent Anita jelenléte a műsoraikban: a színésznő azonnal feldobja bármelyik show hangulatát, a mindenkori zsűri pedig instant szerethetőbb és szórakoztatóbb lesz, ha ő is az asztal mögött ül. Így került A nagy duettbe versenyzőként (Emilio partnere volt), a Sztárban sztár+1 és a Nicsak, ki vagyok? című show-kba pedig zsűritagként. Azonban Anita egy ideje már újra a sorozatok felé kacsintgat, hiszen 4 évvel ezelőtt két epizódos mellékszerepben adóellenőrként vegzálta Pajkaszeg lakóit A mi kis falunkban. Most ismét vidékre költözik, mégpedig Farkasligetre – ezúttal huzamosabb ideig. Egy fiktív kisvárosról van szó, melynek alpolgármestere a Pindroch Csaba által játszott Zsigmond. Az ő feleségét, a helyi iskola igazgatóhelyettesét alakítja Anita. A Hazatalálsz főszerepében január 23-tól láthatod a színésznőt a TV2-n.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top