A Szomszédok színésznői 24 évvel ezelőtt és most. Sokat változott az életük!

nlc | 2023. Február 03.
Hihetetlen, de már annak is 24 éve, hogy véget ért az ikonikus teleregény.

Az 1987 és 1999 között vetített Szomszédok kétségkívül minden idők legismertebb magyar televíziós sorozata, melynek mind a 331 fejezete kultikusnak számít. A főszereplők annak idején kicsit mindenki jó szomszédjává váltak az országban és máig is, ha megpillantjuk valahol a teleregény egykori színészeit, színésznőit, akarva-akaratlanul a sorozatbeli karakterük jut róluk eszünkbe. De vajon mennyit változtak, mivel foglalkoznak ma a Szomszédok egykori női főszereplői, Ivancsics Ilona, Frajt Edit, Fehér Anna és Ábel Anita? A galériában megmutatjuk.

Jelenet a Szomszédokból

Ivancsics Ilona 1983-ban szerzett színészdiplomát. 27 évesen került a sorozatba Vágási Jutka szerepében, mellette a József Attila színházban, majd a Soproni Petőfi Színházban játszott. (Fotó: Fotocentral x Archívum Meglepetés)

Ivancsics Ilona

A színésznő 2007 óta saját színházat vezet, emellett az Újszínház társulatának is tagja. Egy felnőtt fia van, a fotósként dolgozó Bence. (Fotó: Schumy Csaba)

Jelenet a Szomszédokból

Frajt Edit számára Mágenheim Júlia szerepe hozta meg az országos ismertséget. (Fotó: Fotocentral x Archívum Archívum Story-Best)

Frajt Edit

A színésznő novemberben múlt 67 éves. Több év kihagyás után 2020-ban tért vissza a színpadra az Újszínház Kőszívű ember fiai előadásában, emellett szinkronizál. Férjével Szentendrén él. Lányuk, Franciska 34 éves. (Fotó: Nagy Zoltán)

Jelenet a Szomszédokból

Fehér Anna 1981-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán. 1982 óta a József Attila Színház tagja. A sorozatban Niski Almát alakította, illetve ezzel párhuzamosan több játékfilmben is szerepelt (Fotó: Fotocentral x Archívum Meglepetés)

Fehér Anna

A művésznő a József Attila színház több futó darabjában is látható. Sorozatszerepet évtizedekig nem vállalt, 2021-ben azonban a Mintaapákban visszatért a képernyőre. Kisfiának, Barnabásnak 2011-ben, 53 éves korában adott életet. (Fotó: press.tv2.hu TV2)

Jelenet a Szomszédokból

Ábel Anita 12 évesen kapta meg Mágenheim Julcsi szerepét a Szomszédokban, és 25 éves volt, amikor a teleregény véget ért. (Fotó: Fotocentral x Archívum Meglepetés)

Ábel Anita

Ábel Anita a Hazatalálsz fotózásán (fotó: tv2 Sajtószoba)

Exit mobile version