nlc.hu
Sztárok

Fehér Anna akkor és most

Íme a bizonyíték, hogy a 63 éves Fehér Anna semmit sem változott a Szomszédok óta

10 éves kisfia, a sport és az egészséges táplálkozás tartja fiatalon a Szomszédok egykori Almáját, Fehér Annát, aki a közelmúltban visszatért a sorozatok világába.

Fehér Anna a hetvenes évek elején, tinédzserként, a Szkéné Színpadon kezdte színészi pályafutását. 1981-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, majd előbb a szolnoki Szigligeti Színházba, 1982-ben pedig a József Attila Színházhoz szerződött, melynek azóta is tagja. 1987-ben megkapta Taki bácsi és Lenke néni unokája, Niski Alma szerepét a Szomszédokban, mely meghozta számára az országos ismertséget. A sorozattal párhuzamosan, illetve az azt követő években is több játékfilmben szerepelt, így az 1987-es Szamárköhögésben, az 1994-es Megint tanúban vagy épp a 2001-es Hamvadó cigarettavégben. Elsősorban azonban színpadi színésznőként tevékenykedett és teszi ezt a mai napig is. A József Attila Színház több futó darabjában, így többek között A gyertyák csonkig égnekben, a Macskafogóban és az Egy szoknya, egy nadrágban is láthatja a közönség. Mégis, a legtöbben máig is a Szomszédok Almájaként emlékeznek rá. 

Fehér Anna semmit nem változott a Szomszédok óta

Fehér Anna egykor a Szomszédokban és napjainkban (Fotók: TV2 /smagpictures.com)

A színésznő 2011-ben, 53 évesen adott életet kisfiának, Barnabásnak. Ma már 63 éves, de ha az egykori és a mai fotóit összehasonlítjuk, alig látunk változást. És hogy a szerencsés genetikán kívül mi tartja ennyire fiatalon Fehér Annát? Erre tavaly a Best magazinnak válaszolt. „Nagyon sok minden történt velem az életemben, de soha semmi nem volt rám ilyen jó hatással. Boldog vagyok, hogy anya lehetek. Nyugodtabb, magabiztosabb vagyok, ráadásul az, hogy ilyen kicsi fiam van, fiatalon tart. Más ritmusa lett az életemnek, máshonnan nézem a világot. Amikor a kérdéseire válaszolok, vagy a rá váró feladatokra, a jövőjére gondolok, akkor úgy érzem, kiszakadok a saját korosztályomból. Furcsa dolog jut ilyenkor az eszembe: Barnabással én is megérkeztem a XXI. századba.”

Egy korábbi, lapunknak adott interjújában elmondta még: „Én is hiú vagyok, nekem is fontos, hogy hogy nézek ki, de a korom nem központi kérdés az életemben. Biztos számít az is, hogy szeretem, amit csinálok. Emellett rendszeresen sportolok és imádom a zöldségeket, gyümölcsöket.”

Mintaapák

A Mintaapák harmadik évadában Mucsi Zoltánnal és Kamarás Ivánnal (Fotó: TV2/ smagpictures.com)

A művésznő ugyan rengeteg ilyen jellegű felkérést kapott az elmúlt két évtizedben, azonban egészen a közelmúltig nem vállalt újabb sorozatszerepet. Saját bevallása szerint azért, mert mindig is a hűség vezette, és úgy érezte, ő a Szomszédokhoz és Horváth Ádámhoz tartozott. Néhány hónapja azonban felkérték a Mintaapák sorozat Hédijének szerepére, amire végül igent mondott. „A kíváncsiság vezérelt és az, hogy éreztem, ennyi idő elteltével ez már egy másik műfaj nekem is. Fontos volt, hogy tudjam, én ennek a produkciónak hogyan lehetek képes tartalmilag, színészileg, koncentrációban megfelelni. A kihívás nagyon érdekelt a dologban, és utólag azt kell mondjam, jó döntés volt, hogy vállaltam”fejtegette a TV2 Mokka című műsorában. 

Akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top