Sztárok

10 dolog, amiért tiszteljük a születésnapját ünneplő Fehér Annát

Hiába vált országszerte ismertté a Szomszédok sorozat Almájaként, a ma 57 éves Fehér Annát máig az ország egyik lezárkózottabb színésznőjének mondják. Pedig, ha valaki az utcán megszólítja, annak nem ez a benyomása róla. Bár csak keveset és ritkán mesél magáról, ám amit elmond, azzal tiszteletet vív ki.

1. A kor nem probléma

Fehér Annának nem gond a kora, nem is téma nála. “Biztosan azért, mert soha nem sugározta felém a világ, hogy jaj, de helyesen meg tetszett öregedni, hanem hogy milyen jó kisugárzásom van, és ha ez nem is mindig azonos azzal, hogy milyen jól nézek ki, nagyjából ezt a képet kapom vissza magamról” – mesélte pár éve Szily Nórának. Fehér Anna azt is hozzátette, hogy bár ő magát azért nem látja ennyire időtlennek, amikor a tükörbe néz, de törekszik rá, hogy ugyanolyan legyen, mint 20 éve.

10 dolog, amiért tiszteljük a születésnapját ünneplő Fehér Annát

2. Húsz évig nem beszélt a szerelméről

Egészen korán, még a szomszédok sorozat elején ismerkedett meg Fehér Anna orvos párjával, akivel 20 év együttélés után jegyezték el egymást. Bár sosem titkolta a kapcsolatukat, egyszerűen nem beszélt róla a nyilvánosság előtt. László – aki a gyerekük születése óta már a férje – romantikus ajándékokkal lepi meg. Az egyik születésnapjára például 120 rózsát vett, és a lakás különböző pontjain helyezte el, Fehér Anna pedig a végén már elsírta magát, annyira meghatódott az utolsó csokortól.

Fehér Anna és a párja, László többször megjelentek már különböző rendezvényeken az elmúlt években
Fehér Anna és a férje, László többször megjelentek már különböző rendezvényeken az elmúlt években

3. Kedvesen bánik a rajongókkal

Fehér Annának saját bevallása szerint, “erős feladatot” jelentett a népszerűség, mert bármennyire szeret szerepelni, civilként inkább elvegyülne, és bámészkodna. Aztán a barátai rádöbbentették, hogy igazából elkényeztetett, és ami neki természetes, az másoknak nem. Például, hogy mindig friss húst kap, előreengedik, kedvesek hozzá. Cserébe viszont kéretlen tanácsokat kapott, és ölelgették.  Mindezt ma már megtanulta kezelni, és inkább azon lepődik meg, ha nem ismerik fel valahol.

4. Nem él vissza a népszerűségével

Fehér Anna szerint annak, aki népszerű, feladatai is vannak. Nem veheti fel például a kedvenc nadrágját, csak otthon, mert eleget kell tennie bizonyos elvárásoknak. De nem csak ezzel köszöni meg a népszerűséget, hanem azzal is, hogy nem vállal el olyan szerepléseket, amelyek nem passzolnak a profiljába, még ha jó pénzt is hoznának.

5. Csak a szakmájában akar érvényesülni

Kevesen tudják, de Fehér Annát hívták műsorvezetőnek is. “Nem állt volna rosszul, de azt gondolom, ezek különböző szakmák” – magyarázta a színésznő, aki ennek ellenére csábítónak találta a gondolatot. Mint mondta, tisztel minden szakmát, és például lemezt sem adna ki, csak mert éppen azzal lehet pénzt keresni. “Tudok énekelni, de nekem nem ez a kifejező eszközöm.” 

A színésznő magabiztos a beszélgetős műsorokban
A színésznő magabiztos a beszélgetős műsorokban

6. Nem a rossz értelembe vett sztár

Amikor Fehér Anna a Szomszédokkal befutott, akkor ez annyit jelentett, hogy őt mindenki felismerte, megismerte az utcán. Ahogy a színésznő mondta, a mostani most már egy kiszolgáltatottabb világ, állandóan jelen kell lenni a médiában, ami egyfajta megfelelés. “Szemérem van bennem, azzal vágyom az emberek szeretetére, amilyen hatással vagyok rájuk színésznőként” – magyarázta Fehér Anna Szily Nórának, és hozzátette, az emberek ingerküszöbe olyan magas, hogy annak ő nem tud megfelelni. 

7. Hitet és reményt ad a nőknek

Sokáig csak álom volt számára, hogy gyereke lesz, de nem adta fel a reményt. Fehér Anna végül nem sokkal az 53. születésnapja előtt hozta világra a kisfiát. A története pedig rengeteg nőnek adott reményt, és visszaadta a hitüket, hogy nem szabad feladni az álmokat. Nem elvakultan és szélsőségesen küzdöttünk, hanem mindig minden paramétert figyelembe véve. Természetesen ez nemcsak akarás, hanem genetika és biológia kérdése is. A fizikai adottságaim lehetővé tették, hogy teherbe essek. Az, hogy egy nőnek ez ebben a korban sikerül, és egészséges gyereket szül, a világban nem annyira ritka, mint ahogy a társadalmi ritmusunk idehaza mutatja – mondta a színésznő az InfoRádiónak adott interjújában.

8. Nem másokat hibáztat

Északi, hideg szépségnek jellemzik a legtöbb helyen, pedig Fehér Anna magát egy szenvedélyes, érzelemvezérelt embernek tartja. Amikor rájött, hogy a fegyelmezettsége és a félelmei miatt falat emelt maga köré, megértette, miért látja őt a külvilág olyan ridegnek. Úgy gondolja: ha ezt kapod vissza, akkor el kell gondolkodnod, miért, mert te csinálsz valamit rosszul. “Fegyelmezett vagyok, de a fegyelmezettség mögött szenvedélyesség van, az álmaim nagy álmok, a hiteim nagy hitek” – mondta egyszer.

10 dolog, amiért tiszteljük a születésnapját ünneplő Fehér Annát

9. Tudja, mire tartja magát

Fegyelmezettséget tanult a vívásórákon, de Fehér Anna nem egy racionális ember, a saját bevallása szerint. “Régen zavart, ha azt mondták, szép vagyok, vagy okos vagyok, mert azt gondoltam, hogy akkor tehetségtelennek tartanak. Ma már tudom, hogy ezek nem egymást kioltó dolgok. Lehet valaki érzékeny, és közben gondolkodhat.”

10. Hűséges típus

Nemcsak a párjához és a szakmájához hűséges, hanem a munkahelyéhez is. Közel 30 éve dolgozik a József Attila Színháznál, ahol a legkülönbözőbb szerepeket osztották már rá. Színházban már a Szomszédok idején is rendszeresen szerepelt, és egyetlen nagy vágya, hogy többet hívják filmforgatásra.

A József Attila Színházban Ibsen Nóra című darabjában is szerepelt
A József Attila Színházban Ibsen Nóra című darabjában is szerepelt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top