nlc.hu
Sztárok

Csuja Imre új szerepe személyesen érinti

Csuja Imre a tragédiákról: „Utólag már könnyű okosnak lenni”

Új szerepe személyesen is érinti a színészt.

Péntek este kerül bemutatásra az Örkény Színházban Ferdinand Von Schirach Isten című műve, amely azt a kérdést feszegeti, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába. Csuja Imre a darabban egy vallási vezetőt alakít, aki rendkívül ellenkezik a folyamat ellen. A színészt nagyon érzékenyen érinti a történet, hiszen személyesen is érintett benne, ugyanis két gyermeke is önkezével vetett véget az életének. 

Csuja Imre

Csuja Imre (Fotó: RTL)

Csuja Gergő még kamaszkorában lett öngyilkos, Csuja Bence pedig 2019-ben. A színész pont ezért érezte azt, hogy el kell vállalnia a szerepet. 

„Nem akarom én ezt forszírozni, vagy mint egy emléktáblát kitenni azzal, hogy én milyen klassz csávó vagyok, hogy ebben játszom, miközben tudják rólam, hogy mi történt. Viszont érdekes kérdés az eutanázia és az öngyilkosság téma, erről beszélni kell. Én valahogy azt éreztem, hogy nem lehet ebből kimaradni, és nem elvállalni azért, mert van egy sorsom – magyarázta a színész Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában, amit a Blikk szemlézett. A beszélgetés során Imre arról is beszélt, hogy az öngyilkosságok nagy részét pszichés zavarok okozzák, aminek jeleit ő is tapasztalta. –  Ez egy nagyon borzalmas betegség, mert van olyan fázisa, amikor egy szuicid hajlamú fiatal gyerek olyan boldogságot mutat és áraszt magából reggel, hogy teljesen megtéveszti a környezetét, még a szüleit is. Ezt tudatosan csinálják. Felismerése annak, hogy mit fog elkövetni ahhoz, hogy ő ne éljen tovább. Ez a betegség velejárója, mert ők akkor már abban vannak, hogy megtalálták a megoldást, hogy hogyan vetnek véget az életüknek. Utólag már könnyű okosnak lenni, akkor tudjuk csak, hogy ez történt.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top