15 éves a Hegyi doktor, így élnek civilben a főszereplők

Bagaméri Viki | 2023. Február 08.
A hegyi doktor – Újra rendel című sorozatnak bebetonozott helye van a magyar tévécsatornákon (is). Kapaszkodj meg, mert már 15 éve annak, hogy elkezdődött az egyik lekedveltebb európai széria.

Először 2008-ban bukkantak fel a képernyőn a szereplők, akik annyira belopták magukat a nézők szívébe, hogy nem elég esténként vetíteni az új részeket, délelőttönként ismétléseket tűznek műsorra, és ezek nézettsége sem elhanyagolható. Hogy A hegyi doktor és a körülötte élők személyisége vagy a szemet gyönyörködtető tiroli táj e a nagyobb vonzerő a nézők számára, az valószínűleg nehezen eldönthető kérdés.

Hans Sigl

A Dr. Martin Grubert megformáló színész 53 éves és remekül érzi magát a bőrében. A valóságban egyáltalán nem olyan szövevényes a magánélete, mint a sorozatban: 2008 óta boldog a felesége, Susanne mellett, aki keresett fotós és zeneszerző. Mindketten azt mondják, hogy az első találkozásukkor tudták, hogy őket egymásnak rendelte a sor, és a jelek szerint nem csalt a megérzésük. Hans Sigl 190 centi magas és nagyon sportos, edzés terén amolyan mindenevő, a táplálkozására azonban gondosan ügyel.

Heiko Ruprecht

A sorozatban ő játssza Hans Grubert, a doktor testvérét. Ahogy mondja, szívét-lelkét beleteszi az alakításába. Ő azonban a való életben nem olyan, mint Hans Gruber. Filmbeli testvéréhez hasonlóan őt is első pillantásra megbabonázta a felesége, Nicole, aki természetgyógyászként dolgozik és 2009 óta teszi teljessé Heiko Ruprecht életét. Több német filmben is szerepelt és színházban is láthatja a közönség, a legfontosabb szerepe mégis az, amit a családjában tölt be, férjként és apaként érzi magát leginkább a helyén.

Monika Baumgartner

A hegyi doktorban Elisabeth Grubert játszó Monika Baumgartner gyakorlott sorozatszínésznő, mielőtt beválasztották volna a Gruber-családba, többször is látni lehetett a Derrick című bűnügyi sorozatban. Nagyobb filmet utoljára 2018-ban forgatott, a közönség nagy örömére pedig színházi rendezőként tevékenykedik. A hegyi doktorban unokáját alakító Ronja Forcher pótnagymamájaként tekint rá, Monika nagy örömmel adott neki tanácsot mind szerelmi téren, mind karrierépítéssel kapcsolatban.

Ronja Forcher

Mindössze 10 éves volt, amikor forgatni kezdett a sorozat Lili Gruberjeként, ezért nem túlzás azt állítani, hogy a tévénézők szeme láttára nőtt fel. A filmes munka során rengeteget tanult és egyre határozottabban körvonalazódott benne, hogy a színészet az, amivel foglalkozni szeretne. Ebben az irányban tanult tovább, fontosnak érzi ugyanis, hogy a sok gyakorlati tapasztalat mellett az elmélettel is tisztában legyen. Tavaly nyáron összeházasodott szerelmével, a szintén színész Felix Briegellel

Mark Keller

A horvát felmenőkkel is rendelkező színész és énekes idén ünnepli 58. születésnapját. A hegyi doktor – Újra rendelben Dr. Alexander Kahnweilert alakítja, de a Cobra 11-ből is ismerős lehet, ahol André Fux bőrébe bújt. Tavaly nagy sikerrel versenyzett az Álarcos énekes német megfelelőjében, ahol egészen a második helyig jutott. Feleségével, Tulin Kellerrel két gyerekük született, Aaron és Joshua ma már 27 és 30 évesek.

Fotók: TV2 Sajtó és Profimedia

Végezetül itt van a stábról egy friss csoportkép:

Exit mobile version