nlc.hu
Sztárok

Kóbor János aranylemezét árulják a neten

Kóbor János lopott aranylemezét árulják a neten

A lopott áruért egymillió forintot kért az eladó.

Egész Magyarországot megrázta, amikor 2021. december 6-án elhunyt Kóbor János. Az Omega frontemberének elvesztésén azóta sem tud túllépni a családja és rajongói. Most pedig rendesen felkavarta a kedélyeket, amikor egy Facebook-csoportban Kóbor János egyik aranylemezét árulta egy idegen. 

Kóbor János

Kóbor János (Fotó: Nagy Zoltán)

A különös hirdetést, amelyet az egyik Omega rajongói csoportban tettek közzé, a Bors szúrta ki. A banda egyik aranylemezét kezdte árulni egy ismeretlen, ami az együttes menedzsere szerint bizony lopott lehet. A legendás zenekar 1982-es aranylemezét hirdette egy „rajongó“. A szövegből ugyan nem derült ki, hogy melyik albumról van szó, de a dátum miatt könnyen kikövetkeztethető, hogy az 1981-ben megjelent Az arc című kiadványt árulhatja az illető. 

Hogy őszinte legyek, én csak hallomásból tudom, hogy valaki hirdette az egyik Omega-aranylemezt, ami szerintem is Az arc lehetett. A hirdető már levette a posztot. Én felvettem a kapcsolatot Mecky özvegyével és az első családjával is, de senki sem tudja, hogyan kerülhetett a lemez egy ismeretlenhez. Az az igazság, hogy Mecky nem otthon tartotta ezeket a relikviákat. Mind megvolt, nagy becsben is tartotta őket, de nem volt az a típus, aki mindennap a saját és a zenekar sikereit akarta nézegetni az otthonában. Éppen ezért senkinek nem tűnt fel, hogy ez a bizonyos lemez hiányzik. Persze, az sem kizárt, hogy egy hamisítványról van szó, de mindenesetre az gyanús, hogy egy újságírói megkeresés után a hirdetés eltűnt a csoportból” – mondta Trunkos András, az Omega menedzsere a napilapnak.

A bejegyzés ugyan már nem elérhető, de a lap információi szerint az eladó ötszázezer és egymillió forint közötti összeget kért a relikviáért. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top