nlc.hu
Sztárok

Mautner Zsófia hamarosan éttermet nyit

„Belátható időn belül, mondjuk öt éven belül belevágok” – Mautner Zsófia hamarosan éttermet nyit

Szíve szerint egy kifőzde jellegű éttermet nyitna.

Mautner Zsófia gasztroblogger eddig mindig kategorikusan nemet válaszolt, amikor azt kérdezték tőle: lesz-e valaha saját étterme?

Egészen mostanáig, merthogy a ma este 19 órakor debütáló Mindenségit! podcast 39. adásában elismerte: egyszer biztosan eljön ennek az ideje. Nem is olyan sokára…

Mautner Zsófia

Mautner Zsófia (Fotó: Instagram)

„Zsófi, neked sosem volt olyan vágyad, hogy saját éttermet nyiss?” – kapta meg a kérdést, amire a Chili&Vanilia alapítója így reagált: „Ezt nagyon sokszor megkérdezik tőlem, és mindig azt mondom, hogy nem, de az igazság az, hogy de! – Ezen nagyon jót mulatott a két házigazda, Pázmándi Gergely és Varga Tóth Róbert is, majd Mautner így folytatta. – De ez változott, az elmúlt 10 évben tényleg azt mondtam, hogy nem, mert túl sok séffel és éttermessel dolgozom ahhoz, hogy közelről lássam, milyen kemény szakma ez, mennyire kimerítő mentálisan és fizikálisan egyaránt. Másrészt sajnos a vállalkozó környezet sem ideális, és akkor a jelenlegi gazdasági válságot még figyelembe sem vettem.”

A megannyi szakácskönyvet jegyző, televíziós műsorokban ugyancsak látható Mautner azt is elárulta, milyen helyet szeretne. „Szívem szerint egy kifőzde jellegű, etetős helyet csinálnék, nem fine dinningot.”

És hogy ez mikor realizálódhat?

„Be kell látni, egy hely akkor működőképes, ha a tulaj ott van. Ott kell lenni! Ez számomra azt jelenti, hogy akkor tudom bevállalni, ha meg tudok állni. Egyelőre azonban sok tervem van még, szeretnék utazni, tapasztalni. Aztán ha majd késznek érzem magam, belevágok. Van is ötletem, koncepcióm, partner is lenne, de ugye, ha az ember belekezd egy ilyen vállalkozásba, az hosszabb távra szól.

Mindebből a podcastesek azt a következtetést vonták le, hogy akkor még jó ideig nem kóstolhatják meg Zsófi kedvenc ételeit, de akkor jött az igazi meglepetés számukra.

„Azt hiszem – folytatta Mautner. – Belátható időn belül, mondjuk öt éven belül belevágok! És hogy miért? Mert imádok etetni! Ezzel boldogságot, örömet adok!”

A Mindenségit! Podcast a különféle internetes streamingszolgáltatóknál és a YouTube-on egyaránt elérhető. Mautner Zsófiával az éttermi tervein kívül arról is beszélgettek, hogy egyébként ő diplomataként dolgozott, elmesélte, miként váltott szakmát, hogy most melyik konyhát kedveli leginkább, s hogy melyik az egyik kedvenc étele, ami aligha hiányozhat étterme étlapjáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top