nlc.hu
Sztárok

Reviczky Gábor rákbetegsége

Rákkal küzd Reviczky Gábor: „A kemót vissza fogom utasítani”

Hónapok óta rendkívül komoly harcot vív a rákkal a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

Prosztatarákkal küzd Reviczky Gábor, egy agresszív fajtája támadta meg a színművész szervezetét – tudta meg a Blikk. Ám szerencsére úgy tűnik, sikerült időben elvégezni a műtétet, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetében. 

Reviczky Gábor

A szűrővizsgálat fontosságát hangsúlyozza Reviczky Gábor – Fotó: Sajtóklub

A 73 éves színész elárulta a bulvárlapnak, decemberben kezdett gyanakodni arra, hogy valami nincs rendben: „Nem voltak olyan panaszaim. (…) Évek óta jelen lehetett nálam már a betegség, tünetmentesen. Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben. (…) Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger”. Mint mondja, 10 helyen végeztek biopsziát a prosztatáján, és mindegyik tartalmazott rákos sejtet.

Reviczky Gábor bízik benne, hogy nem lesz szükség kemoterápiára, mert azt nem vállalná. „Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti” – indokolta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top