Az egykori Nagy Ő szerint a nőkkel csak a baj van, főleg, ha szinglik

K.G. | 2023. Március 10.
Az egykori Nagy Ő Tóth Dávid erőteljes incel-rezgéseket bocsátott ki magából, amikor azt nyilatkozta, hogy azokkal a nőkkel tuti valami baj van, akik szinglik 20 és 38 év között.

A 38 éves Tóth Dávid olimpikon 2021-ben volt a Nagy Ő – még Árpa Attila előtt –, és bár a műsorban egy 22 éves lányt választott magának, a kapcsolatuk nem volt túl hosszú életű, alig két hónappal a műsor forgatása után már különváltak az útjaik. Fel-felröppentek új kapcsolatokról hírek azóta, de a szívtipró legfrissebb nyilatkozata szerint szingli, nincs párja, ami persze egy kicsit sem az ő hibája, hanem csakis a nőkkel van a baj.

A felelősséghárítás iskolapéldája az, ahogy a Story legújabb számában nyilvánult meg Tóth Dávid a 20-38 év közötti nőkről: „Nagyon vágyom már egy komoly kapcsolatra, de a tapasztalataim szerint a kor előrehaladtával egyre nehezebb az ismerkedés. A huszonévesekkel már nem találom a közös hangot, nekik általában még más az életfelfogásuk, és nem feltétlen szeretnének megállapodni. 

A velem egykorú, harmincon túli nők pedig már vagy elkeltek, foglaltak, vagy nem hiába vannak egyedül.

Persze ez csupán általánosítás, tisztelet a kivételnek, és én épp az utóbbit keresem.”

Szegény férfiak, a nőkkel csak a baj van, nem bírnak normálisan viselkedni, és természetesen a saját hibájukból vannak egyedül, az nem létezik, hogy egy férfival – jelen esetben pont Tóth Dáviddal – probléma lenne, ha agglegényként tengeti az életét ilyen közel a 40-hez.

Tóth Dávid, az egykori Nagy Ő (Fotó: TV2)

Erőteljesen érezhető az „incel vibe” – mondaná a fiatalabb korosztály, akik szeretnek hunglisül beszélni, és milyen igazuk lenne: tényleg felfedezhető egy kevés incel gondolatmenet Tóth Dávid fejtegetésében. Még akkor is – vagy főleg akkor –, ha odabigyesztette a végére azt, hogy „tisztelet a kivételnek”, ami pont olyan, mint amikor valaki odaveti a személyeskedés, földbe döngölés és sértegetés után, hogy „akinek nem inge, ne vegye magára”.

Aki 38 évesen nem kelt el, nem foglalt, az nem hiába van egyedül, azzal valami gond van a kajakos szerint, ami enyhén szólva káros és degradáló üzenet minden nő számára.

Ugyanis a párkapcsolat még nem kötelező és egyáltalán nem értéknövelő egy nő számára. Szó sincs arról, hogy aki nem él egy férfi oldalán, azzal tuti baj van. A kontextusból elég egyértelműen kiderül, hogy Tóth Dávid szerint a „nem hiába van egyedül” kitétel nem azt jelenti a kajakos szótárában, hogy tudatos döntésből él egyedül egy nő, vagy azért, mert az élete úgy alakult, hogy nem találta meg a szerelmet, és esetleg lett volna kérője, de nem akart megalkudni (és még lehet ezer meg egy oka, ami nem arról szól, hogy baj van vele), hanem az a jelentése, hogy nem akar ilyen nőkkel ismerkedni, mert biztos gond van a toronyban annál, aki 38 éves nő létére nem egy pasival él.

Tóth Dávid Kulifai Tamás

Az ifjú Tóth Dávid (jobbra) és Kulifai Tamás 2011-ben az RTL Klub Reggeli című műsorában (Fotó: Sajtóklub RTL Klub)

Tóth Dávid

Tóth Dávid az Exatlon Hungary műsorban is szerepelt 2020-ban (Fotó: TV2)

Dancing with the Stars

Tóth Dávid a Dancing with the Stars – Mindenki táncol első évadában 2020-ban (Fotó: TV2)

Tóth Dávid Noszály Sándor

Tóth Dávid és egy régebbi Nagy Ő, Noszály Sándor találkozása a Dancing with the Stars forgatásán 2021-ben (Fotó: TV2)

Tóth Dávid Nagy Ő

Ők versenyeztek Tóth Dávid szívéért a Nagy Ő című műsorban 2021-ben (Fotó: TV2)

Azt hinné az ember, hogy Tóth Dávid fejében 200 évvel ezelőtti időszámítást írunk, amikor vénlánynak és társadalmilag szégyennek tartották, ha 18 évesen már nem volt férjnél a nő. Friss hírünk van: manapság már teljes mértékben normális, ha egy nő nem akar párkapcsolatban élni, és ettől nem lesz kevesebb, ahogy nem lesz több az a nő sem, akinek van férje.

Nem a férfiakon keresztül határozzuk meg magunkat, bármennyire is furcsa lehet ez a hozzáállás a Tóth Dávid-féle férfiaknak.

Ritkán fordul elő, de Tóth Dávidnak sikerült megsérteni egy mondatban több korosztályt is. A huszonéveseket és a harmincasokat (sőt, közelít erősen a negyvenesekhez a 38 évvel) is lenézi, de persze tisztelet a kivételnek. A nők önállósága tudjuk, hogy ijesztő, nehéz elfogadni, hogy saját akaratunk és elképzeléseink vannak az életről, és hogy ebben nem mindig szerepel egy férfi, mint a teremtés koronája és életünk irányítója. Tóth Dávid lehet, hogy előbb találna párt magának, ha kicsit jobban haladna a korral és sokkal több tisztelettel közelítene a nők felé, no meg egy csepp önvizsgálatot tartana, mert elképzelhető, hogy nem mindig a nőkkel van a baj.

Exit mobile version