nlc.hu
TV-sztárok

Interjú a Nagy Ő Tóth Dáviddal

Tóth Dávid az nlc-nek: „Szeretnék családot és gyerekeket, de nem mindenáron”

Tóth Dávid a szerelmet keresi: A Nagy Ő kezdetén 21 lány harcolt a szívéért, de vajon kibe szeret bele a végén? Dávid az nlc-nek mesélt családjáról, jövőképéről és arról, mit keres egy nőben.

21 nő küzd a kegyeidért A Nagy Ő-ben. Hiszed, hogy így tényleg megtalálod életed párját?

Igen, abszolút, a kezdetektől motivált, hogy ennyi szép hölggyel ismerkedhetek meg. Az elmúlt évek alatt voltak rövidebb kapcsolataim, de sajnos nem éreztem egyiknél sem, hogy kialakulhat belőle komolyabb dolog is. Szeretnék családot, gyerekeket, de nem mindenáron. Csak akkor, ha megvan hozzá a megfelelő partnerem és azt érzem, hogy felkészültünk a családalapításra. Nem vagyok kapcsolatfüggő, nem vagyok együtt valakivel csak azért, hogy legyen mellettem valaki. Csakis akkor, ha tényleg komoly érzéseim vannak felé.

tóth dávid nagy ő

Tóth Dávid (Fotó: TV2)

Mit jelent számodra a szerelem?

A szerelem egy megfoghatatlan dolog. Ha az ember szerelmes, azt érzi minden porcikája. Beleborzong, ha arra a nőre gondol, akit szeret, és alig várja a következő találkozást. Persze tisztában vagyok vele, hogy a szerelem egy idő után átalakul szeretetté, de ez teljesen rendben van.

Ha már a családalapítást említetted: vágysz az apaságra?

Az öcsémnek van egy kilenc hónapos kisfia, nemcsak nagybácsi, de keresztapa is lettem nemrég. Az, hogy egy kisbaba érkezett a családunkba, egy kicsit engem is megváltoztatott. A testvéremék és a szüleim is Velencén laknak és sokkal többet járok hozzájuk a kicsi születése óta. El tudnám képzelni, hogy legyen nekem is egy fiam, vagy egy lányom, de csak és kizárólag akkor, ha megvan az az ember, akivel közös életet tervezek. Szerintem nagyon fogom élvezni az apaságot.

Milyen nőt tudsz elképzelni magad mellett?

Azt gondoltam korábban, hogy a vörös hajú hölgyek nálam rossz ajtón kopogtatnak, de mégis van olyan, aki elnyerte a tetszésemet. Egyébként a barna és a szőke hajú hölgyeket preferáltam jobban mindig is, de a hajszín tulajdonképpen teljesen mindegy. Ami számít, az a kisugárzás és egy nő összképe. Hogy jókat lehessen vele beszélgetni és elvarázsoljon a személyisége. Szeretem a humoros és intelligens hölgyeket, ezek nálam fontos szempontok a párválasztás során.

A szüleid már negyven éve házasok. Szeretnél már találni valakit, akivel leélheted az életedet?

Igen, erre törekszem. A szüleim egy jól követhető példát állítottak elém. Igaz, ők is szoktak veszekedni, de ezek a viták számomra inkább humorosak, mintsem komolyak. Nagyon boldogok együtt. Szerintem egy kapcsolat lehet örök, de ezért tenni is kell. Hiszek abban, hogy ha két ember egymásnak van teremtve, akkor megvan a közös útjuk.

A mai napig szerepet játszik az életedben a sport?

Változó. Igyekszem sokat edzeni, de van, amikor egy héten csak kétszer van időm rá. Az élsport miatt sokszor nagyon hiányzik a mozgás. Annyira, hogy előfordul, amikor este tízkor hazaérek egész napos ülőmunka után, muszáj elmennem futni, hogy ellazuljak és kiszellőztessem a fejemet. Most a Kajak-kenu Szövetségnek dolgozom, edzőtáborokat, eseményeket szervezek. A sport most is az életem része valamilyen formában, és szerintem mindig is az marad.

Hány évesen kezdtél el kajakozni?

Anyukám hatévesen vitt el először edzésre, pedig ezt a sportágat általában kilenc-tíz évesen kezdik a gyerekek. Persze akkor még csak játékosan kezdtem el edzeni, de olyannyira megtetszett, hogy nem akartam abbahagyni. Kilencévesen már versenyeket nyertem, nagyon élveztem minden pillanatát. Összesen huszonnyolc évig eveztem, szerintem ez magáért beszél.

Az élsport mennyire volt hatással az életedre?

Egy olyan rendszert hozott az életembe, ami megtanított sok mindenre. A kitartásra, arra, hogy mindig legyenek céljaim, mindig motiváljam magam. Azt, hogy türelmes lettem-e? Azt is mondanám, de anyukám erre rácáfolna. Néha ilyen vagyok, néha olyan.

Mi a legnagyobb hibád?

Mindig késésben vagyok, egyszerűen nem tudok pontos lenni. Ez csupán néhány percet jelent, de valahogy beivódott az életembe. Az elmúlt években sikerült rajta változtatni, de nem egyszerű. Szerencsére a versenyeimet sosem késtem le.

Sportolóként odafigyeltél az étkezésre? Ezzel mi a helyzet most?

Mindig minőségi ételeket ettem és rengeteget. Mivel sok kalóriát égettem el, szükség is volt a bőséges táplálkozásra. Tizennyolc évesen felköltöztem Budapestre és nem tudtam főzni. Korábban hozzászoktam édesanyám finom ételeihez, de én akkoriban csak rántottát és melegszendvicset tudtam készíteni. Ez azonban nem ment sokáig, elkezdtem szakácskönyvekből megtanulni főzni. Volt egy szakács lakótársam, aki ma már Zürichben neves séf lett. Tőle rengeteget tanultam.

Jól főzöl?

Igen, és szeretek is. Nagyon kikapcsol. Igyekszem kerülni a fehér lisztet és a cukrot. Sok salátát, halat készítek és eszek. A húsféléket is nagyon szeretem.

Mi hiányzik most az életedből azon kívül, hogy párt keresel?

A magammal töltött idő. Régebben sokat olvastam, elvonultam. Mostanában kevés időm jut erre, épp a napokban volt a fejemben, hogy nem is tudom mikor vettem a kezembe utoljára könyvet. Pedig nagyon kellene, mert szeretek elmélyedni egy jó kalandregényben.

tóth dávid nagy ő

Tóth Dávid (Fotó: TV2)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top