nlc.hu
TV-sztárok

Ilyen volt a 17 év után Visszatérő Nagy ő

„Dávidnak nagyon szép a bőre, és hát igazán csinos” – Megnéztük a 17 év után visszatérő Nagy Ő első részét

17 év után támasztotta fel a Nagy Ő-t a TV2. Lehet nézni főmősoridőben, ahogyan a marketinges, a Tüzép-vezető és az exmodell harcol Tóth Dávid szívéért. Mi is megnéztük az első részt, amiből úgy hiányoztak a tartalmas mondatok, mint az elmúlt évek karácsonyaiból a havazás.

Lehet, hogy én vagyok túlságosan érzékeny, de: A Nagy Ő előtt a Kellékfeleség című film ajánlóját vetítette a TV2. Az előzetes szerint film lényege, hogy nem lehet elégszer megnézni a bikiniben a tengerparton sétáló plasztikázott szépséget. Lényegtelen, hogy Nicole Kidman vagy Jennifer Aniston játszik a romantikus vígjátékban, a hozzáadott érték itt a két műmell. Ezzel az ajánlóval fordultunk rá a 17 év kihagyás után visszatérő A Nagy Ő-re.

A műsornak ez a negyedik évada: 2003-ban Noszály Sándor, 2004 tavaszán Molnár Anikó, míg 2004 őszén Gyursánszky Gábor kereste így az igazit. Most, 2021-ben Tóth Dávid világbajnok kajakozó szívét próbálják elrabolni a szebbél szebb hölgyek.

Stohl András, a műsor új házigazdája áll egy ház előtt, ami úgy fest, mintha ráöntöttek volna két platónyi giccses karácsonyi díszkivilágítást. Nem mindennapi romantikus szerelmi történet kezdődik most, ecseteli az egyébként remek színpadi színész.

A bútorkatalógusba illő nappaliban az olimpikon kellően lassan felveszi a nyakkendőjét és az öltönyét, miközben arról beszél, hogy minden megvan az életében, amire valaha vágyott, de a szerelem és a család továbbra is hiányzik. Vágyik egy olyan csodálatos kapcsolatra, házasságra, mint amilyenben a szülei élnek – mondja. De miért gondolja, hogy ezt egy tévéműsorban találja meg? 

Tóth Dávid valóságshow nagy Ő A Nagy Ő TV2

Tóth Dávid és Stohl András a Nagy Ő-ben (Fotó: Tv2)

A látványosan sminkelt és öltöztetett hölgyek miképp 17 éve, most is luxusautókkal a helyszínre. Köztük:

  • a túramániás Annabella,
  • Fanni, aki nem akart jönni a műsorba.
  • Baby, a bújós kiscica,
  • egy másik, zöld ruhás lány, aki nem találta meg a 3 méteres bejárati ajtót,
  • a vagány Melinda,
  • Anita, akinek a gyomra már attól görcsbe rándul, ha meglátja Dávidot a tévében,
  • Kitty, aki annyira fázott, hogy inkább faképnél hagyta a Nagy Ő-t,
  • Rebeka, akinek olyan pasi kell, aki férfi tud mellette lenni,
  • Szandi, akinek – nem fogjátok elhinni – a mottója: Élj a mának!,
  • Csilla, aki unikornis-sellőnek öltözött,
  • Evelin, aki a szerelemért jött és pont,
  • Anita, az exmodell, aki amúgy már randizott a főhősünkkel, de úgy gondolta, most majd megbeszélik, hogy miért szakítottak,
  • És jött még: Vera, Évi, Zsuzsanna, Lili és a Tüzép-vezető Kriszti.

Dávidnak nagyon szép a bőre, és hát igazán csinos

– elmélkednek a lányok a kanapén. A korábbi, olykor kínos bemutatkozók után immár azt lehet követni, hogy hogyan beszélget egyesével a hölgyekkel a TV2 megannyi műsorában bevethető Tóth Dávid, miközben a többi koktélruhás „versenyző” a hacienda nappalijában pezsgőzik és méregeti egymást. 

40 perce megy a műsor, de nem hallottam még egy jelentőségteljes, és/vagy érdekes mondatot, ennyi felszínességhez pedig kifogyhatatlan türelemre van szükség. Aztán felkapom a fejem, mert akció van: előre tudtam, hogy plasztikázott Szandi és exmodell Anita fogja szolgáltatni a drámát. Anita ugyanis, bizonyára totál saját ötlettől vezérelve, elzavarta a főhőssel éppen beszélgető egyik riválisát, hogy számon kérje egykori randitársát, amiért vége szakadt a korábbi ismerkedésüknek. Az egész limonádéhoz tökéletesen illik a magenta neonfényekkel átvilágított medence a háttérben. Még talán a pink fröccsöntött flamingók hiányoznak, hogy tökéletesen közönséges legyen az összhatás.

Tóth Dávid valóságshow nagy Ő A Nagy Ő TV2
Megnézem
Összes kép (4)

Piros pont is jár azért a TV2-nek, mert már rögtön az első adás felénél hazazavarnak öt lányt a 21-ből. Ők még rózsaceremónián sem vehettek részt, nem lesz itt 3 órás műsoridő, bár az autóba beszállós, indokolatlan lassított felvételek értelmét, ha akarnám sem tudnám megérteni. De ugorjunk is, mert kezdődik a második nap. A hölgyek most otthon hagyják a magassarkút, mert kajakversenyre mennek, hogy aztán a birtokon lévő tó közepén található szigetre mehessenek randira Dáviddal.

A kajakozás egy össznépi visítozássá fajul, a győztes hölgyek pedig nem rongyrázós helikopterrel, vagy jachttal, hanem vízibiciklivel érkeznek Dávid szigetére, ahol a házigazda a száradó fürdőnadrágja mellől integetve üdvözli őket. Most persze mondhatjuk, hogy milyen szimpatikus, hogy nincs a néző arcába tolva az indokolatlan luxus, de ne feledkezzünk meg a lányokat 100 méteren át szállító luxusautóról, vagy a nappaliban álló zongoráról.

Térjünk vissza a randira, ahol Dóri arról beszél, hogy igazából ő a női Uri Geller, vagyis kézrátétellel gyógyított gyerekkorában, és a hátán megáll a vasaló. Hát, nem tudom, nekem egyszer azt mondta egy fiú az első randin, hogy neki megvan Jézus telefonszáma, én abban a percben hagytam faképnél a Szent István park közepén, de nem akarok tippeket adni Dávidnak. A lányokat az éjszaka közepén hazazavarják a vízibiciklivel, hogy aztán rá is forduljunk a harmadik napra, amely egyben az első rózsaceremónia napja is. Estig még meg kell néznünk néhány piknik randit a tó melletti töltésen, egy-két hajtincs-simit és a „többet mosolygok, mióta ismerlek” mondatokat. 

Tóth Dávid valóságshow nagy Ő A Nagy Ő TV2

Ilyen volt a 17 év után Visszatérő Nagy Ő (Fotó: TV2)

A rózsaosztogatásra ismét felkapták az ünneplőt és a bizsukat a hölgyek. Hamar kiderül, hogy négy lányt máris hazaküldenek és a 21 fős kezdőcsapatból alig 12 hölgy maradhat a hétfői, második epizódra. Az első ceremónia után a túramániás Anabella áll a legközelebb az ezüstérmes olimpikon szívéhez, de azt vasárnap este még nem lehetett tudni, hogy kinek kell elhagynia a birtokot, mert elvágták az adást, és csak hétfő este derül ki.  

Akinek bejön ez a műfaj, az úgyis nézni fogja az életre kelt Tinder-randikat, aki viszont valami mást keres, az kutassa fel az unREAL sorozatot, ami ugyan fikciós széria, de a valóságshow-k hátteréről, készítéséről szól. A főszereplők aljas húzásokat, olykor lelketlen ötleteket agyalnak ki a „versenyzők” számára. A sorozat forgatókönyvét egyébként többségében olyanok írták, akik korábban hasonló valóságshow-k stábjában dolgoztak. Aztán mindenki eldöntheti, hogy ebben az adásfolyamban mennyi a fikció, és mennyi lehet a valóság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top