nlc.hu
Sztárok

Szinetár Miklós a tévézésről

Szinetár Miklós: „Mióta a televízió reklámból él, valahogy elvesztette a nagyságát”

Az egykori főrendező szerint az értékes tévéért már nagyon sokat kell fizetni.

Szinetár Miklós a Freeszfe Egyesület rendezvénysorozatának vendége volt a minap – szúrta ki a story.hu. A színházi szakember beszélt többek között a megváltozott kereskedelmi tévés szokásokról, a felesleges reklámokról és kifejtette, hogy miért gondolja úgy, a televíziózás elveszítette régi fényét.

Szinetár Miklós

Fotó: Schumy Csaba

„Nekem kimondott célom volt eljuttatni értékes dolgokat azokhoz a milliókhoz, akik nem jutottak hozzá kultúrához, színházhoz. Mára ez megváltozott. Mióta a televízió reklámból él, valahogy elvesztette a nagyságát. Mindenből sok lett, a soknak pedig velejárója, hogy elvész a nagyság. Van értékes tévé, de azt ma már meg kell fizetni” – kezdte Szinetár Miklós, aki annak idején főrendező volt a Magyar Televízióban. 

A színházról, valamint a tanításról is beszélt. „A tehetség pillanatnyi állapot, főként a színészeknél. Jön, megy, és rengeteg minden befolyásolja, például a társadalmi igények vagy a hormonállapot. A színészsorsok úgy alakulnak, ahogy a társadalom igénye változik. (…) Mindig arrafele terelgettem őket, amiben igazán jók voltak, mert az a legveszélyesebb, amikor azt csinálod, amihez nincs affinitásod. Illetve még egy dolog: az ifjúságnak mindig igaza van! Ha egy fiatalember lehülyéz, attól nagyon boldog vagyok” – részletezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top