nlc.hu
Sztárok

Hajdú Péter Bruce Willis-ről

Hajdú Péter Bruce Willis-ről: „Rossz belegondolni, hogy nem találkozom vele többé”

Két évvel ezelőtt találkoztak New Yorkban.

Hajdú Péter korábban többször találkozott Bruce Willis-szel, legutóbb New Yorkban futottak össze egy magyar energiaital reklámfilmjének forgatásán. A műsorvezető sokat beszélgetett a színésszel akkoriban, akiről nemrég kiderült, hogy súlyos betegséggel küzd. 

A világsztárnál tavaly afáziát diagnosztizáltak, emiatt befejezte színészi karrierjét. Azóta sajnos tovább romlott az állapota, ám hosszú hónapokba telt, míg az orvosok rájöttek ennek okára, ami nem más, mint az úgynevezett frontotemporális demencia, azaz a Pick-betegség. A demencia ezen formája gyakran fiatalabb korban (45–65 éves kor között) jelentkezik, és bár kezdetben a memória még nem érintett, ám a személyiség és a viselkedés megváltozik. A későbbiekben aztán romlanak mind a kommunikációs készségek, mind pedig a memória és a fizikai készségek.

A műsorvezető a Story magazinnak nyilatkozott, többek között a találkozóról is mesélt, majd hozzátette, nagyon sajnálja, hogy nem láthatja többet a színészt. „Fent voltunk egy felhőkarcoló 42–43. emeletén, a 300 négyzetméteres »öltözőjében«, amit nevezzünk inkább apartmannak, és ott beszélgettünk. Kicsit kimért volt, de jó kedélyű, közvetlen, kommunikatív, és velem poénkodott is egyet. Ekkor még semmilyen kommunikációs problémája nem volt szerintem” – emlékezett vissza Hajdú Péter.

„Tudom, hogy az afázia és a demencia is egy lassítható, de visszafordíthatatlan folyamat, ugyanakkor drukkolok, hátha mégis tudnak érte valamit tenni. Baromi rossz érzés belegondolni, hogy valószínűleg többé már nem találkozom vele” – zárta szavait a tévés.

További részletek a ma megjelent Storyban:

story 03.16

Story magazin

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top