Pataki Ági fiatal felnőttként és most: „Húszéves koromtól a külsőmből éltem”

V.B.T. | 2023. Március 19.
Az egykori modell elmondása szerint neki könnyebb dolga volt, mint nőtársainak, mégis arra biztat mindenkit, hogy anyagilag függetlenek maradjanak.

Pataki Ági a Nők Lapja nőnapi számában osztogatott tanácsokat a nőknek. Az egykori modell 20 évesen kezdte a szakmát, mindig is a külsejéből élt, ezért bevallotta, kevésbé kellett megküzdenie a céljaiért, mint másoknak.

Pataki Ági 1975-ben (Fotó: x Archívum Story-Best)

Nekem a női mivoltom miatt nem kellett küzdenem, hiszen egyértelműen minden abból táplálkozott, hogy nő – hogy jó külsejű nő – vagyok. Gyakorlatilag a karrierem ezen alapszik. Jelenleg is azért adok interjút – nagyon áttételes módon, mert húszéves koromtól a külsőmből éltem. Soha nem kellett betagozódnom sehová, hiszen mindig szabadúszó voltam, a saját karrieremet, üzleteimet építettem. Bár én nem éreztem hátrányát, hogy nő vagyok, ettől még láttam, hogy mások nem így vannak ezzel. Ha nyitott szemmel jár az ember a világban, akkor tapasztalhatja, hogy a nőknek sokkal inkább meg kell küzdeniük a céljaikért” – nyilatkozta a magazinnak a 71 esztendős híresség. Hozzátette, bármikor megtörténhet bármi, ezért egy nőnek készen kell állnia arra, hogy a saját lábán is megálljon.

Fotó: Schumy Csaba

„Minden sors és minden életút más, ezért szerintem általánosságban nehéz segíteni. De azt nagyon sokszor elmondom, a legfontosabb egy nőnél, hogy a saját lábán is megálljon. Hogy önálló egzisztenciát építsen ki. Nem azért, hogy egyedül éljen. Sőt arra sem uszítok senkit, hogy külön kasszán legyen a férjével. Ez mindössze azt jelenti, hogy bármilyen változás következik be az életünkben – ez akár külső, akár belső kényszerből is sokszor előfordulhat velünk, akkor ne az anyagi helyzetünk határozza meg a döntéseinket.

Egzisztenciális okok miatt sok nő csapdahelyzetbe kerül egy válásnál vagy akár karrierváltásnál. Nálam az egyenjogúság vagy az egyenlőség ott kezdődik, hogy nagyjából egyforma pozícióban vagyunk.

Exit mobile version