nlc.hu
Sztárok

Gombos Edináék felé természeti katasztrófa közelít

Ritka természeti jelenség fenyegeti Gombos Edináék lakhelyét

Nagy gondot jelenthet a jelenség a közeljövőben.

Gombos Edina és családja jó ideje Amerikában él, azon belül is Floridában, amely államot több természeti katasztrófa sújtotta az elmúlt időszakban. A legújabb az úgynevezett hínármező, amely tönkreteszi a tengerpartokat, irtó büdös, ráadásul ahogy bomlik, mérgező gázokat bocsát ki, amelyek az emberre is veszélyesek.

„Már látható a beharangozott katasztrófa előjele. Egyre több barnamoszatot mos partra a víz a minden eddiginél nagyobb, több mint 8 ezer kilométer széles algatömegből. A Sargasso-tenger felől érkező óriás hínármező tönkreteszi a gyönyörű floridai strandokat, elriasztja a fürdőzőket, mert amikor bomlásnak indul, hihetetlenül büdös, illetve mérgező gázok szabadulnak fel belőle. A növény jelenléte természetes az óceánokban, sok állatnak – halaknak, madaraknak, teknősöknek – a búvóhelye, táplálékforrása. Biomassza. A gondot az jelenti, hogy egyre nagyobb kiterjedésű és egyre több ér belőle partot. Állítólag a klímaváltozás okozta nagyobb viharok kavarják fel. Persze, táplálják a mezőgazdaságban használt műtrágyák is, amelyeket a folyók szállítanak az óceánokba” – írta egy közösségi oldalára feltöltött videó alá az egykori műsorvezető.

Gombos Edina

Fotó: ITT VAN AMERIKA! Youtube-csatorna

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top