nlc.hu
Sztárok

Epres Panni-interjú Benedek Tibor halála után 3 évvel

Szívszorító vallomás Benedek Tibor özvegyétől: „Nekünk minden napunk azzal telik, hogy emlékezünk”

Az emlékekbe kapaszkodik a család.
Epres Panni,

Dokumentumfilm készült a vízilabdás aranycsapatról, akik sporttörténelmet írva az egész világon ismertté váltak. Egymás után három olimpián is elhozták az aranyérmet. A filmben szerepet kapott a 2020-ban elhuny Benedek Tibor is. Az alkotási folyamatba bevonták a filmkészítők az özvegyét, Epres Pannit, akinek az otthoni emlékek között is el kellett mélyednie. 

Epres Panni exkluzív interjút adott a Tények Plusznak, amelyben bevallotta: az emlékekbe kapaszkodik a család, miután 3 éve elvesztették Benedek Tibort. Epres Panni elmondása szerint szerényebb embert nem találtak volna a férjénél.

Körülbelül egy évvel ezelőtt megkaptuk az ukázt, hogy mindenki keressen otthon fényképeket, újságcikkeket, mindent, ami a csapattal kapcsolatos. Én is feltúrtam a fiókokat, és rengeteg nagyon vicces képet találtam, amit el is küldtem. Remélem, benne lesznek a filmben” – mondta el.

Kemény Dénest Benedek Tibor követte  a kapitányi poszton, de az ő érdemeit már nem mutatja a film. Özvegye visszaemlékezése szerint ez Tibor számára egyáltalán nem volt bántó. “Biztos vagyok benne, hogy soha nem volt téma, hogy Tibort ez zavarja. Személyiségből fakadóan szerényebb embert nem nagyon találhatnánk. Próbáltam az ő fejével gondolkodni, ami nem egy nagyon könnyű dolog, viszont tudom, hogy milyen értékeket vallott, és ezekhez az értékekhez mérten próbáltam támogatni a filmet és minden segítséget megadni, hogy valami jó szülessen” – nyilatkozta.

A visszaidézhető pillanatok felkutatása boldog szomorúság volt Epres Panni számára. Tibor emléke egyetlen percre sem kopott el, a sportrajongók és a családja emlékeiben még mindig élénken él tovább. “Nekünk minden napunk azzal telik, hogy emlékezünk, és boldogsággal emlékszünk mindenre, úgyhogy az, hogy ez a film megszületett, nem volt azt hiszem nehezebb, mint minden más hétköznapunk” – vallotta be.

Kiemelt fotó forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top