nlc.hu
Sztárok

Majka eredetileg villanyszerelő

Majka elmesélte, hogyan lett belőle villanyszerelő – dolgozott is a szakmájában

Dolgozott is ebben a szakmában a rapper-műsorvezető.

A Zsákbamacska legutóbbi adásában Majka színt vallott arról, hogyan lett belőle villanyszerelő. Elmondása szerint inkább a szakács és a cukrász szakma érdekelte, ám ezekre a képzésekre nem juthatott be, mert komoly pénzbe kerültek. Végül addig-addig húzta a szakmaválasztást, hogy már majdnem elkezdődött a tanév, így csupán két szak közül választhatott akkoriban a rapper-műsorvezető.

Majka

Nem mindig a zenélésből kereste a kenyerét Majka – Fotó: Sajtószoba

Amikor középiskolába mentem, akkor az apám – hiába volt félig értelmiségi csávó, mert könyvelő volt, meg pénzügyi szakon dolgozott – azt mondta nekem: Fiam, először szakma kell, hogy legyen a kezedben! Mondom: jó. Bejelentkeztem szakácsnak meg cukrásznak, de egyiknek sem vettek fel, mert az ilyen fizetős suli volt, nekünk meg ugye viszonylag kevés volt a málna otthon. Mondták, hogy ez rotty utca, ide nem. Mire kiderült, hogy ez rotty utca, addigra már majdnem kezdődött a tanév, és be kellett mennünk a helyi szakmunkásképzőbe. Ott álltam a faterral, és mondja nekem a csávó: Már csak két szak van. Mondom: Melyik? Az épületvillamossági szerelő, meg a marós. Melyik akar lenni? Nézek apámra: Figyelj, marós? Ez nem tudom, hogy mi. Tehát ha valami nem akartam egész életemben lenni, az marós. Mondom: Az épületvillamossági szerelő, az mi?, Villanyszerelő. Jó lesz az. Így lettem én is villanyszerelő” – sztorizott Majka.

A rapper-műsorvezető egyébként dolgozott is a szakmájában: a Való Világ előtt villanyszerelésből élt. “Nekem tetszett nagyjából. Nem koszos meló, tök jól megcsinálod, amit meg kell. Csak kevés a lé” – mesélte még 2011-ben az Aktívban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top