nlc.hu
Sztárok

Zárt osztályon kezelték Czerovszky Heni énekesnőt

Három hónapot töltött a zárt osztályon Czerovszky Heni énekesnő

Élete nagy nehézségeiről, függőségeiről és módosult tudatállapotáról vallott az énekesnő, aki a Voice-ból való kiesése után idegösszeomlást kapott.

Czerovszky Henriett neve talán nem annyira ismert, de a hangja annál inkább. A kilencvenes években népszerű popsztárok hangját „kölcsönözte”, olyan dalokat énekelve fel, mint a Különös éjszaka, a Gyere és táncolj vagy a Balatoni láz. Azonban hiába a fantasztikus énekhang, a lelki problémái mindig is akadályozták abban, hogy szép zenei karriert futhasson be. Tíz éve visszajáró vendég a pszichiátrián, és hiába a sok látogatás, az állapota egyáltalán nem javul, pedig nemrég még a zárt osztályon is eltöltött három hónapot – mondta el Fiala Jánosnak a KeljfelJancsiban, amit a Blikk szemlézett.

Czerovszky Heni

Czerovszky Heni énekel (Forrás: YouTube)

Állítása szerint magánéleti okok miatt került oda, nem tudta magát fenntartani, ezért is akarta úgy az élet, hogy ne szülessen gyereke. A műsorvezető megjegyezte, hogy rendőri kísérettel kellett őt a pszichiátriára vinni, amire Czerovszky úgy reagált, hogy akkor már nem volt képben.

Amikor bekerülök, le akarnak hozni a módosult tudatállapotról, ami a bipolaritással van összefüggésben. Olyankor sokat képzelődöm.

Sokszor nem emlékszik arra, amit abban a tudatállapotban tett vagy mondott. Henriett szerint a zavara gyökerei valószínűleg a gyerekkorában keresendők, amikor az alkoholista apja verte és lelkileg terrorizálta őt. Nemcsak őt, hanem az édesanyját is folyton bántotta. A lelki gondjai miatt az itthoni és a külföldi karrierépítés sem jött neki össze, később pedig a beteg nagymamáját kellett évekig ápolnia. A nehéz helyzetben alkohollal vigasztalódott. Úgy hiszi, a pszichés problémáit végül ez idézte elő.

Amikor azt érzem, hogy tehetetlen vagyok a körülöttem lévő negatív ener­giákkal szemben, mindig az alkoholhoz nyúlok. Az ital pedig triggereli a rossz állapotomat.

A függősége évtizedes múltra tekint vissza, de pszichiátriára először 2013-ban került, miután óriási kudarcként élte meg, hogy kiesett a Voice című műsorból. Állítása szerint a tehetségkutató műsor teljesen tönkretette, idegösszeomlást kapott tőle. Jelenleg költözik, új albumot tervez és reméli, hogy talál majd támogatót a szorult helyzetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top