nlc.hu
Sztárok

Rékasi Károly az Utazás a lelked körül című műsorban

Rékasi Károly a klinikai halálból visszatérve latinul kezdett beszélni

A színész a balesete után történt megmagyarázhatatlan eseményekről is vallott.

Mint ismert, a motorozó Rékasi Károlyt 2015-ben kanyarodás közben gázolta el egy autós Budapesten. A színész az ütközés után öt métert repült, súlyos koponyasérülést és szilánkos töréseket szenvedett, és csak az azonnali operáció mentette meg az életét. A híresség elmondása szerint ott a helyszínen kicsit meghalt, majd ami utána következett, a mai napig nagy talány számára. 

Rékasi Károly

Fotó: Utazás a lelked körül

„Megérkeztek a mentők, akiknek ismeretlenül is folyamatosan hálával tartozom. A klinikai halál állapotában voltam. Azt mesélték Gerdámnak, hogy amikor visszatértek az életfunkcióim, folyamatosan latinul beszéltem. Ez az életem egyik lényeges hiátusa: soha semmilyen módon idegen nyelvet nem tudtam megtanulni, pedig több módon is tettem rá kísérletet. A mentőorvos, akinek tudnia kell latinul, azt mondta, hogy összefüggően, értelmesen beszéltem latinul. Ha az embernek csak egyetlenegy élete van, én pedig nyilvánvalóan nem tudtam megtanulni 60 éves koromra egyetlen idegen nyelvet sem, akkor ez honnan jött? Döntse el mindenki, hogy egyszer vagyunk-e itt ebben a formában, vagy akár többször is előfordultunk. Én ezt bizonyítéknak fogom föl, nem nagyon tudom megmagyarázni” – mesélte Rékasi Peller Mariann Utazás a lelked körül című műsorának legújabb adásában. A művész arról is beszélt, hogy bár korábban szkeptikus volt a szellemvilággal kapcsolatban, a fiával történt furcsa események megváltoztatták a véleményét.

„Nem nagyon fogadtam el a szellemi valót, a szellemi létezést. Amikor a fiam, Zsigmond kicsi volt, előfordult olyan, hogy éjszaka arra ébredtünk, hogy sikítva sírt föl a szobájában. Rohantunk érte. Ott ült a falnál, egy pontra meredt a tekintete. Lapult a falhoz és ordítva sírt szegény. Fölkaptam, kivittem, megnyugtattuk. Jó idő elteltével visszavittük a szobába. Ahogy beléptem vele, láttam, hogy a kis kobakjával figyel ugyanarra a helyre. Ez nem hagyott nyugodni bennünket. Kértünk segítséget. A kiérkező úr azt mondta, hogy menjünk el a házból pár órára, de ne mondjunk neki semmit arról, mi történt a házban. Két-három órával később hívott minket ez a férfi és elmondta, hogy három olyan helyet talált a házban, ahol olyan szellemek bukkantak el, laktak, léteztek, akik nem tudtak átlépni a másik világba. Ebből az egyik hely pontosan az a ficak volt a fiam szobájában, amire rámutatott” – nyilatkozta a híresség a műsorban.

A teljes adást a Lélekközösség Youtube-csatornán megtekintheted.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top