nlc.hu
Sztárok

Ezért távozott a posztjáról Kovács Kokó Istvánt

Kiderült, miért távozott a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség vezető posztjáról Kovács Kokó István

Az orosz-ukrán háború is szerepet játszott a döntésben.

Kovács Kokó István 2021 márciusában lett a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkára, ezért a családjával együtt Svájcba költözött. Tavaly nyáron érkezett a hír, miszerint leváltották a pozíciójáról, most pedig az okok is kiderültek. 

„Hogy véget ért, nem volt előre várható. E szervezet főtitkárának lenni nagyon megtisztelő, nemes munka. Szép feladataim voltak, aztán kitört a háború, és hamar kiderült, másként látok dolgokat, mint azt a jelenlegi orosz elnök szerette volna. Én nem hozzá akartam lojális lenni, hanem az ökölvíváshoz. Tudtam, ez hosszú távon nem működött volna, így mind a ketten jobbnak láttuk, ha különválnak az útjaink” – magyarázza a BEST magazinban az egykori ökölvívó. Hozzátette, felesége megkérte, maradjanak még egy kis ideig Svájcban, hiszen a fiuk ott kezdte meg a tanulmányait.

Kovács Kokó István

Fotó: Olajos Piroska

„Azt gondoltam, ötvenvalahány évesen megengedhetem magamnak, hogy végre egy évig ne dolgozzak, csak pihenjek, feltöltődjek, a családomnak éljek. Most is, hogy a feleségem elment futni, én vigyázok a kicsire, a 13 hónapos fiamra, de besegítek a háztartásba, és minden erőmmel beszálltam a gyereknevelésbe is. Az idejét nem tudom megmondani, mikor volt ennyi szabadidőm. Soha. De mondtam Katinak, egy évnél hosszabb időt nem tudok ilyen nyugdíjas tempóban elképzelni magamnak, ha ez letelt, irány vissza a sportéletbe” – mondta a lapnak Kovács Kokó István.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top