nlc.hu
Sztárok

Kötélen a Duna felett

Kötélen egyensúlyozva megy át a Duna felett egy magyar artista

Cirkusztörténelmi produkcióra készül egy budapesti artistaművész a Duna felett.

 

Még sosem próbált mutatvánnyal készül elkápráztatni a budapestieket ifj. Simet László. A Fővárosi Nagycirkusz artistaművésze arra készül, hogy április 15-én, szombaton 15:30-tól a Duna felett kifeszített drótkötélen egyensúlyozva sétál át a folyó egyik partjáról a másikra – írja az enbudapestem.hu.

A cirkusztörténelmi Átmentem című produkciót a Belgrád rakpart 18. és a vele ellentétes budai alsó rakpart közötti dunai szakaszon, az Erzsébet- és a Szabadság híd között a rakpartról és e két hídról lehet majd megtekinteni.

artistaművész a magasban

fj. Simet László artistaművész a tököli repülőtéren egy közel harminc méter magasan kifeszített drótkötélen egyensúlyozva lépdel 2023. március 29-én. A produkció a főpróbája volt a Fővárosi Nagycirkusz a 10. Nemzetközi Színházi Olimpiához és Budapest egyesítésének 150. évfordulójához kapcsolódóan a cirkusz világnapjára tervezett produkciójának (Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd)

A többszörösen díjazott, 64 éves artistaművész 300 métert tesz meg 30 méter méteres magasságban, a Duna fölött kifeszített 22 milliméter vastagságú drótkötélen.

A produkcióval csatlakozik a Fővárosi Nagycirkusz a 10. Nemzetközi Színházi Olimpiához és Budapest egyesítésének 150. évfordulójához a cirkusz világnapja alkalmából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top