nlc.hu
Sztárok

Kökény Attila alkoholizmusa

Kökény Attila: „Hétvégén simán lecsúszott másfél-két üveg whisky”

Közel harminc éven át csaknem naponta ivott alkoholt Kökény Attila.

Kökény Attila Hajdú Péternek vallott sok éven át tartó alkoholizmusáról a Frizbi felvételén – írja a Blikk. Az énekes tizenhat éves korától rendszeresen ivott, a szervezete pedig teljesen hozzászokott az alkoholhoz: ami egy átlagembert rég kiütött volna, az neki meg sem kottyant.

„Amikor bárokban énekeltem, úgy ment a dolog, hogy mire odaértem, már ki volt készítve a whiskym a zongorára, mellétéve a hamutálca. Nagyon sokat tudtam inni egy-egy ilyen alkalommal. Hétvégén simán lecsúszott másfél-két üveg whisky” – beszélt megdöbbentő őszinteséggel élete sötét időszakáról Kökény Attila, aki egy régi történetet is felelevenített. – Volt olyan is, hogy filmszakadásig ittam magam. Huszonöt éves koromban egy lány strigulázta a whiskyjeimet; este tíztől hajnali ötig megittam ötvennégyet, és utána még elmentem egy presszóba, ahol délig folytattam az ivászatot.”

Felespoharakkal mérve az énekes több mint két liter töményt fogyasztott el az ominózus éjszakán, és bár a szervezete hozzászokott a vedeléshez, a felesége erre nem volt hajlandó, sokat veszekedtek emiatt, hiszen Kökény

huszonöt éve az esküvőjére is másnaposan érkezett.

 

Bár a Megasztár után,  2010-ben Attila visszavett az alkoholfogyasztásból, az igazi áttörés  két és fél éve következett be, amikor a Kökény család minden tagja hívő lett – ez segített a zenésznek leszámolni az alkohol- és nikotinfüggőséggel.  Ma már csak alkalmanként iszik egy pohár pezsgőt vagy bort. Azóta rendszeresen sportol, laborleletei is rendben vannak. 

Kökény Attila,

Kökény Attila (Fotó: sajtószoba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top