nlc.hu
Sztárok

Kenderesi Tamás ügyében egyre többen szólalnak fel

Kenderesi Tamásék cáfolják a Magyar Antidopping Csoport ügyvezetőjének kijelentéseit

Egyre többen szólalnak fel a sportoló ügyében.

Ahogy beszámoltunk róla, a 26 éves Kenderesi Tamás azért nem indulhatott a szerdán kezdődött kaposvári úszó országos bajnokságon, mert doppingeljárást kezdeményeztek vele szemben. A sportoló az ügyről hivatalos közleményt adott ki, amely Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) ügyvezetője szerint tele van ellentmondásokkal.

„Kizárólag ő volt az, aki ezt bediktálhatta, nem a doppingellenőr írja be magától, a sportoló a mintavétel végén végigolvassa az általa szolgáltatott adatokat és aláírásával hitelesíti, hogy ezek mind a valóságnak megfelelnek. Tehát jelen volt, tudja, hogy mi van az űrlapon, az adminisztrációs hibát nem követhette el más, csak ő” – mondta többek között Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport ügyvezetője az ATV Híradónak. Hozzátette, hogy szerinte nonszensz Kenderesi Tamás azon állítása, hogy a vérmintáit 39 fokban, hűtés nélkül szállították a laboratóriumba, majd romlott állapotban vizsgáltak meg.

Kenderesi Tamás

Kenderesi Tamás (Fotó: Olajos Piroska)

„Ha a magyarázat, a benyújtott bizonyítékok, az orvosi védekezés világos, egyértelmű és jól dokumentált, akkor a WADA szakértői elfogadják. Ilyenkor azt mondják, hogy nem tartják fenn a doppingvétség gyanúját, de a továbbiakban is figyelik és tesztelik az illetőt. Ilyen magyar versenyzőkkel is megesett már” – nyilatkozta Tiszeker, aki hozzátette, hogy ha Kenderesit elmarasztalják, akár négyéves eltiltást is kaphat. Az elhangzottakat Kenderesi Tamás és családja a közösségi oldalukon cáfolták meg, a leírtakat változtatás nélkül közöljük.

„Az igazsághoz mindenkinek joga van. Kenderesi Tamás jogi képviselője tárgyalást kért a doppingbizottságtól. További bizonyítékok beszerzését is indítványozta, ezek rendelkezésre bocsátása még nem történt meg. Végső védekezését ezek birtokában kívánja megtenni. Tiszeker Ágnes a médiában egy-két napon belül döntést ígért. Tárgyalás nincs kitűzve, úgy tűnik, e nélkül akarnak dönteni. Csatoltan küldöm a Magyar Antidopping Csoport Nonprofit Kft vezetője (Dr. Tiszeker Ágnes) által, Kenderesi Tamás dopping-eljárás ügyében tett nyilatkozatainak tényszerű cáfolatát. Ebbe most csak a kettő, konkrét állítására vonatkozó dokumentumokat illesztettem be. Kenderesi írásos sajtónyilatkozatának minden állítására nekem, de Dr. Tiszeker Ágnesnak is rendelkezésére áll minden megerősítő bizonyíték. Nekem érdekemben áll ezeket is a nyilvánosságra hozni (másoknak nem biztos …), és ha szükségessé válik, meg is teszem. Nem cél botrányt okozni, csak tiszta és átlátható eljárást szeretnék látni az ügyben, mindenféle kamukázás nélkül. Egy tárgyalás már volt Kenderesi ügyében, amelyről hangfelvétel készült, melynek alapján 31 oldalas jegyzőkönyvet írtak. Sajnos a jegyzőkönyv nem teljes, a szünetben (amikor Kenderesit, az ügyvédjét és a tanúkat kiküldték) elhangzottakat nem tartalmazza. A felvétel bizonyára rendelkezésre áll. Az ottaniak erősen megkérdőjelezhetnék a bizottság Tiszeker Ágnestól való függetlenségét, kompetenciáját, akár elkötelezettségét is. Szeretném, ha ez az ügy a tényeknek megfelelően, a magasan kvalifikált magyar szakemberek tudása, lelkiismerete szerint zárulna le. Nem szolgai módon elfogadva a WADA szakértőinek cseppet sem ellentmondásmentes valószínűsítő álláspontját” – tette közzé Kenderesi Tamás édesanyja, Kenderesiné Szűcs Ibolya. Közben Máté János, a PSN Zrt. elnöke a Bors szerint kiáll a sportolójuk mellett.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top