Alig ismerte nagynénjét, mégis különleges kapocs köti Dianához Lady Amelia Spencert

nlc | 2023. Április 25.
Diana hercegnő unokahúga, Lady Amelia Spencer többször nyilatkozott arról, milyen különleges kapcsolat fűzi nagynénjéhez.

Diana hercegnő meglehetősen sokszor látogatott el Dél-Afrikába nem véletlenül: egyfelől az AIDS-szel kapcsolatos jótékonysági munkája szólította őt az országba, másrészt pedig a családja. A bátyja, Charles Spencer ugyanis 1995-ben fogta, és kiköltöztette a famíliát, azaz az akkor ötéves Kittyt, a hároméves ikreket, Ameliát és Elizát, valamit az egyéves Louist Dél-Afrikába. Éppen ezért Diana amikor csak tudta, meglátogatta a testvérét és a kedvenc unokahúgait és -öccsét, mely a mai napig maradandó emléket hagyott mindannyiukban. Különösképpen Ameliában.

Ugyan a kislány csak ötéves volt, mikor nagynénje meghalt – és a korából meg a távolságból fakadóan, valljuk be, csoda, ha egyáltalán vissza tud emlékezni rá –, Amelia mindig is úgy érezte: különleges kapocs köti őket össze. „Úgy érzem, igazán jószívű természetem van, remélem, hogy ezt tőle örököltem – magyarázta Lady Spencer egy 2020-es interjúban. – Diana egy hihetetlen ikon volt, tudom, hogy számos ember életét és szívét megérintette.” Lady Amelia Spencer idén férjhez ment, esküvőjén pedig egy Versace ruhát viselt. „Szerintem a nagynéném büszke lett volna rám az esküvőmön. Tudom, hogy a Versace családdal jó kapcsolata volt Dianának, ezért is tisztelegtem előtte a ruhaválasztásommal”nyilatkozta

Lady Amelia Spencer élete képekben!

lady amelia spencer gyerekként nlc

Így nézett ki gyerekkorában Lady Amelia Spencer (bal oldalon) a testvérei és az apja társaságában. (Fotó: Ken Goff/Getty Images)

lady amelia spencer diana halálának 10 évfordulója nlc

A Diana hercegnő halálának 10. évfordulójára szervezett megemlékezésen Amelia is részt vett, csupa szép emléket idéztek fel. (Fotó: Lewis Whyld - PA Images/PA Images via Getty Images)

lady amelia spencer a testvéreivel vilmosék esküvőjén nlc

Amelia a testvéreivel, Kittyvel és Elizával Katalin és Vilmos esküvőjén képviselték a család Spencer-oldalát. Szerintünk mindhárom lány – de különösen Amelia – külsőre is nagyon hasonlít Dianára. (Fotó: Dave Thompson - WPA Pool/Getty Images)

lady amelia spencer és anyja 2011 nlc

Lady Amelia Spencer és édesanyja, Victoria. Ő és Amelia apja, Charles csupán néhány hónappal azután váltak el, hogy Diana 1997-ben elhunyt.(Fotó: Sunday Times/Gallo Images/Getty Images)

lady amelia spencer és ikertesója velencében nlc

Amelia luxusmárkák nagyköveteként olyan helyekre jut el ikertesójával, mint például a Velencei Filmfesztivál. (Fotó: Ernesto Ruscio/Getty Images)

lady amelia spencer a kifutón 2023 nlc

Idén februárban pedig már nemcsak a kifutó mellől figyelhette a londoni divathét eseményeit: modellként debütált a Josh Birch Jones divatbemutatóján. (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Josh Birch Jones)

lady amelia spencer nászúton nlc

Ugyan Amelia esküvőjéről nem, a nászútról posztolt képeket: a férjét, Greget már 14 éve ismeri, még a Cape Towni Egyetemen találkoztak. Szerintünk elképesztően összeillenek! (Fotó: Profimedia)

via

Exit mobile version