nlc.hu
Sztárok

Meghalt Jerry Springer

Meghalt Jerry Springer

A megosztó amerikai tévés 27 évig vezette a The Jerry Springer Show-t.

Hetvenkilenc éves korában meghalt Jerry Springer, a televíziózás történetének egyik legbefolyásosabb és legvitatottabb alakja – értesült a TMZ.

A család szóvivője szerint a tévés rövid ideig tartó betegséggel küzdött, és csütörtökön reggel, chicagói otthonában halt meg. A lap úgy tudja, néhány hónapja hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála, és ezen a héten rosszabbra fordult az állapota.

Jerry Springer

Jerry Springer a The Jerry Springer Show-ban (Fotó: Ralf-Finn Hestoft/CORBIS/Corbis via Getty Images)

Jerry Springer 27 éven át vezette a The Jerry Springer Show című nagysikerű talk show-t, amelyben a vendégek gyakran ordibálásig fajuló vitákba keveredtek, de előfordultak székdobálások és verekedések is, miközben a közönség a műsorvezető nevét skandálta. Bár itthon nem volt annyira népszerű, a műsorból sokat merített a Mónika show, a Balázs show és Joshi Bharat talk show-ja is. 

A talk show 1991-ben debütált, és eleinte politikai kérdésekkel foglalkozott, de végül teljesen más irányt vett, és hatalmas siker lett belőle. Olyan népszerű volt a 90-es évek végén, hogy több városban még Oprah Winfrey műsorát is megelőzte, 12 millióan nézték. Aztán 2018-ban végleg lekerült a műsorról.

A tévézés előtt politikus volt: bár 1970-ben nem jutott be az amerikai kongresszusba, 1971-ben beválasztották Cincinnati városi tanácsába, majd 1977-től egy éven át a város polgármestere volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top