nlc.hu
Sztárok

30 éves fotó Hernádi Juditról és Kern Andrásról

Újra együtt lép színpadra Kern András és Hernádi Judit, 30 éves képet mutatunk a párosról

Ezer éves barátok, de a színpadon ritkán szerepelnek együtt.

Régóta ismerik egymást és jóban vannak, a színpadon azonban hosszú ideig nem keresztezték egymást az útjaik. Kilenc évvel ezelőtt összekerültek a Hitted volna című produkcióban, azóta pedig már a negyedik közös előadásban láthatjuk őket. A Belvárosi Színház Kalamazoo című darabjában két özvegyet játszanak, akik egy társkereső segítségével találtak egymásra. 

„Nagyon régen volt, amikor először együtt álltunk színpadra. Én még főiskolásként a Vígszínházban dolgoztam együtt először Andrással a Kakukkfészek című előadásban. A darabban szerelmesek voltunk, és még össze is házasodtunk. Számomra ez meghatározó élmény, nagyon büszke voltam rá, hogy az első partnerem éppen ő. Aztán amikor évek múltán eljöttem a színháztól, akkor hosszú időszak maradt ki a mi közös színpadi életünkből. Csak televízióban, rádióban, lemezeken, filmen dolgoztunk együtt évtizedeken át. Ezért is nagy öröm, amikor újra együtt lépünk a deszkákra” – mesélte a BEST magazinnak Hernádi Judit.

Kern András és Hernádi Judit 1994

Kern András és Hernádi Judit és Eszes Fruzsina az Ébredés c. filmben 1994-ben (Fotó: B. Müller Magda)

A darabban elhangzik egy fontos mondat: „Sose vagyunk elég öregek ahhoz, hogy fiatalok legyünk.” De vajon mit szól ehhez a két művész?

„Szeretnék egyetérteni ezzel a gondolattal, de nagyon nehéz – mondja Kern András, majd kolléganője veszi át a szót. – Ha az ember csak lezserkedik, és hagyja, hogy sodorja az élet, aláveti magát mindennek, akkor hirtelen meg lehet öregedni. És egyre nehezebb azért tenni, hogy az ember fiatal maradjon. A mi szakmánk szerencsére segít ebben. Állandóan tanulni kell, állandóan jönni-menni, állandóan erőt kell kifejteni, mindig meg kell érteni vagy érezni valamit. Vagy éppen fel kell szabadítani valamilyen energiatartalékot, megszeretni valamit vagy valakit, esetleg megutálni” – mondta el gondolatait Hernádi Judit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top