nlc.hu
Sztárok

A legendás edző ritkán beszél az életéről

Kemény Dénes a gyerekkoráról: „Az anyukám a válás után új életet kezdett”

A nemzet vízilabdacsapatának volt edzője anya nélkül nőtt fel.

Kemény Dénes egy interjúban beszélt a családi hátteréről. Mint kiderült, az edzőnek egy ideig anya nélkül kellett nevelkednie. Korábban arról is vallott, hogy közel harminc éven át nem beszéltek az édesanyjával.

„A szüleim elváltak, engem a bíróság az apukámnál helyezett el. Az anyukám a válás után új életet kezdett, újból férjhez ment. Született két féltestvérem, de mivel az anyukámmal nem tartottuk a kapcsolatot, őket felnőttként ismertem meg” – emlékezett vissza Kemény Dénes, aki hozzátette: az édesapjára később újra rátalált a szerelem, így lett egy nevelőanyukája, emellett a nagymamája is velük lakott.

„Ő apámnál jóval fiatalabb, nálam 13 évvel idősebb. Szeretett, én pedig hagytam” – foglalta össze a nevelőanyjával való kapcsolatát. A férfivízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a nemzeti csapatot három olimpiai bajnoki címre vezette, tettéért világszerte csodálták és csodálják.

Kemény Dénes

Kemény Dénes (Fotó: Rozmanitz Gábor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top