nlc.hu
Sztárok

Johnny Lewis, Katy Perry exe, aki őrült gyilkos volt

Ő volt Katy Perry mentálisan beteg, gyilkos exe

Ismerd meg Johnny Lewist: színész, Katy Perry exe, mentálisan súlyos beteg és gyilkos.

Amikor 2012. szeptember 26-án a Los Angeles-i rendőrség kiérkezett egy hívásra a Los Feliz nevű környéken lévő házba, szörnyű látvány fogadta őket. A hálószobában egy agyonvert idős nőt találtak, a fürdőszobában egy halálra vert macskát, a garázsbejárón pedig egy férfi holttestét. Ő volt Johnny Lewis. A 28 éves színész, megölte a nőt és a macskáját, majd saját magával is végzett: leugrott a tetőről. De miért? Nem sokkal ezelőtt, az egykoron ígéretes fiatal színész élete olyan lejtmenetbe került, amiből már képtelen volt visszafordulni, és ami végül a tragédiáig vezetett.

A tévézés új szupersztárja lehetett volna

Johnny Lewis gyerekkorában kezdett el színészkedni: a Los Angeles Magazine szerint a kissrácot az édesanyja 6 éves kora óta vitte meghallgatásokra. A szőke, kék szemű fiú hamar elrabolta a casting ügynökök szívét, és gyerekként jó néhány reklám mellett olyan sorozatokban játszott, mint a Már megint Malcolm vagy a Drake és Josh. Fiatal felnőttként tovább ívelt felfelé a karrierje. Feltűnt a Narancsvidékben, vendégszerepelt a Gyilkos elmékben, a Doktor Csontban és a Döglött aktákban. A nagy áttörést azonban a Kemény motorosok hozta meg neki, amiben két évadon át alakította Kip Epps karakterét.

Johnny Lewis és Katy Perry

Fotó: John Sciulli/Getty Images

Eközben 2005 és 2006 között nem mással járt, mint Katy Perryvel. A két feltörekvő sztár őrülten egymásba szeretett, sőt: Katy számára Johnny jelentette a nagy Ő-t (nyilván amíg meg nem ismerte Orlando Bloomot). Ezt egyébként nem mi találtuk ki, Katy maga osztotta meg a világgal. A One That Got Away című száma Lewisról szól, a szerelméről, akit elvesztett. 

Johnny azonban törékeny lélek volt, amit már Katy is érzékelt.

Kénytelen volt szakítani Johnnyval. A srácnak gondjai voltak, Katy pedig nem tudott segíteni rajta

– nyilatkozta anno egy forrás az US Weeklynek. A színész érzékenysége volt az oka annak is, hogy 2009-ben, két év után kiszállt a Kemény motorosokból, mégpedig azért, mert túl erőszakosnak találta a karaktere történetszálát. Ekkor már a szintén színésznő, Diane Marshall-Greene volt a párja, akiről Johnny megtudta, hogy várandós. 

A gyilkosságig vezető út

A következő év októberében Johnny motorbalesetet szenvedett. Bár az orvosok nem látták jelét agyrázkódásnak, Lewis családjának meggyőződése, hogy ez az a pont, amikor minden rosszra fordult. De mivel a színész visszautasította az MRI-t, nem tudták rendesen megvizsgálni; a viselkedése azonban elkezdett megváltozni, és néha brit akcentussal beszélt.

2012 januárjában vált először erőszakossá, mikor betört a szülei szomszédjához, ahol két férfit leütött üres sörösüvegekkel, miután azok megkérték, hogy távozzon. Ezután börtönbe került, ahonnan megpróbálta kivetni magát két emelt magasról, így pszichiátriára vitték. A következő hónapokban Johnny megpróbálta megölni magát, fényérzékeny lett (lecsapta a szüleinél a biztosítékot is), megütött valakit egy joghurtüzlet előtt, teljesen felöltözve besétált az óceánba, és megpróbált betörni egy nőhöz. A pártfogó tisztje aggódni kezdett Lewis és a környezete biztonságáért, de végül még az év nyarán úgy tűnt, Johnny kezd jobban lenni.

Johnny Lewis

Fotó: Profimedia

Az apja szerzett neki egy lakást a Writers’ Villa nevű lakóparkban, ahol – a nevéből adódóan – írók és különböző művészek laktak. Így az apja joggal hitte, hogy Lewis könnyedén be fog illeszkedni a lakóközösségbe. Johnny azonban nem érezte itt jól magát. Ismét megpróbálta lecsapni a biztosítékot a házban, mire a szomszédja, Cathy Davis megkérte, hogy ne tegye.

Ez lehetett az indítéka Lewisnak arra, hogy betörjön az idős hölgyhöz, akit a hálószobájában megfojtott és agyonvert. Ezt követően a néni macskáját bekergette a fürdőszobába, ahol az állattal is hasonló kegyetlenséggel végzett. A támadás után Johnny kiment a lakópark udvarára, összeverekedett még egy szomszéddal, majd felmászott a ház 4,5 méter magas tetejére és leugrott. A rendőrséget azért hívták ki, mert egy nő folyamatosan sikítozott – még a kiérkező járőrök sem számítottak a brutális látványra, ami ott fogadta őket…

Lewis belehalt a sérüléseibe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top