nlc.hu
Sztárok

Kozmix, Lányi Lala és Horváth Zsolt akkor és most

Kozmix a házban! Ennyit változott Lányi Lala és Horváth Zsolt élete 28 év alatt

Ha te is Kozmix-rajongó voltál, akkor nézd meg, mi történt az elmúlt években a magyar Scooterként is emlegetett duóval.

A ‘90-es és a kétezres évek elejének meghatározó zenekara volt a Kozmix, számtalan átbulizott éjszakán csendültek fel az olyan slágerek, mint a Kis világ, az Angyal vagy a Kozmix a házban. A három alapító tag, Lányi Lala, Hozsó, azaz Horváth Zsolt és Vitamin a happy hardcore műfaj képviselőiként üde színfoltot hoztak a zenei palettára, de az évek során a dalaik egyre dallamosabbak lettek, részben ennek is köszönhető, hogy ekkora népszerűségre tettek szert.  

Vitamin időközben a Happy Gangbe cuccolt át, így a Kozmix duóként folytatta tovább, és a mai napig ebben a felállásban játszanak. Igen, a Kozmix még mindig aktív, és ha vetsz egy pillantást a naptárjukra, láthatod, hogy folyamatosan koncerteznek. 

A zenekar tehát dübörög, méghozzá nem is akármilyen lendülettel, de lássuk, hogy mi történt a két tagjával az elmúlt években! 

Lányi Lala élete gyökeres fordulatot vett, amikor 2006-ban megszületett Konkádor Zsófia színésznővel közös kisfia, Benedek. A kisfiú oxigénhiányos állapotban, koraszülöttként jött a világra. A szülők nem sokáig maradtak együtt. Lala pedig egyedülálló apukaként éveken át hordta a kisfiút a Pető Intézetbe, ahol rengeteg munka árán sikerült felzárkóztatnia. 

Kozmix együttes koncerten

A 90-es évek legsikeresebb bandája volt (Fotó Archívum Story-Best)

„A könnyeimet nyeltem, amikor az apás szülést követően azonnal inkubátorba került. Egy kis csöppség volt, és megszenvedett minden lélegzetvételért. Ma már inkább arra kell figyelnem, nehogy megöleljem a suli előtt, vagy egy atyai csókot nyomjak a bucijára a lányok szeme láttára.  Beni az óvodában egy évet veszített, de mára teljesen felzárkózott” – mesélte 2019-ben

Sőt, Benedek nemcsak felzárkózott, hanem ma már középiskolába jár, így az édesapja kicsit elengedhette a kezét, hogy a saját életét is egyengesse. Lala diplomát szerzett és a fellépések mellett megalapította az Analog Music Hallt, ahol a központi koncertterem mellett 40 próbahelyiség is található. A magánéletét féltve őrzi, a szíve foglalt, barátnőjéről azonban tudni lehet, hogy a nehézségek idején is támasza volt.

Lányi Lala

Lala 2022-ben a Drágám, add az életed!-ben (Fotó: TV2)

Horváth Zsolt mint billentyűs került a zenekarba, és hosszú éveken át a zene volt az életében a főszereplő, bár közben több üzleti vállalkozásba is belekóstolt, többek között az ő ötlete volt a fagyival töltött kürtőskalács is. Aztán jött a Covid, koncertek híján pedig Hozsó az építőiparban kezdett el tevékenykedni, mobilházakat értékesített, ami annyira beindult, hogy a cég jelenleg az egyik piacvezetőnek mondhatja magát. Ami a magánéletét illeti, 2017-ben vesztette el az édesapját, ami nagyon megviselte, ahogyan a Borsnak mondta: „Egy családtag elvesztésére nem lehet felkészülni, de édesapám betegsége gyors lefolyású volt. Hasfájásra, étvágytalanságra panaszkodott, mégsem akart orvoshoz menni. Két hét után megelégeltem, és elvittem a kórházba, ahol hamar kiderült, hogy vérrákja van. Pár hét alatt elvitte…”

Hozsó - Horváth Zsolt

A zenekar tagjai 2019-ben: nem sokat változtak az évek során, csak a napszemüveg hiányzik róluk (Fotó: Foto Centrál/Birton Szabolcs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top