Stan Lee-től 50 Centig: Sztárok, akik csődbe mentek

nlc | 2023. Május 17.
A következő hírességek pontosan tudják, hogy csak egy nehezebb dolog van a pénzkeresésnél: annak megtartása.

Tudjuk, hogy sokak számára nincs is idillibb élet a hollywoodi sztárokénál. Hiszen minden napjuk igazi luxusban telik, semmire sincs semmi gondjuk. Kívülről ez így tűnhet persze. De vannak hírességek, akiknek nem ez a tapasztalatuk. Mert volt és van a mai napig is olyan, aki annak ellenére sem keres(ett) eleget, hogy már rég befutott. És vannak azok a sztárok, akik ellen a sikereik ellenére is csődeljárás indult. Vagy azért, mert rossz üzleti döntéseket hoztak, vagy nem bírták fenntartani a túlköltekező életmódjukat, esetleg csak úgy folyt a kezük közül a pénz. Az alábbi galériában épp azokat a hírességeket gyűjtöttük össze, akik nem bírták kezelni a pénzügyi problémáikat, és végül csődbe mentek.

Kim Basinger nlc

Miután 1993-ban szerződést szegett a Main Line Pictures stúdióval, és nem tudta kifizetni a bíróság által kiszabott büntetést, Kim Basingernek csődöt kellett jelentenie. Valószínűleg az sem segített, hogy éppen ezelőtt vásárolt meg 20 millió dollárért egy komplett várost. Turistalátványosságot akart belőle csinálni – nem jött össze. (Fotó: Tibrina Hobson/Getty Images)

Mike Tyson nlc

Mike Tyson 2003-ban jelentett csődöt, miután felelőtlenül szórta mindenre a pénzét: többek között ékszerekre, prostituáltakra, hatalmas házakra és kocsikra. Abban sem volt biztos, hogy túléli a 30-as éveit, de azóta újra sínen van az élete. (Fotó: Francois Nel/Getty Images)

Stan Lee nlc

Bár manapság a Marvel leuralta a filmipart, egy időben a szuperhősök atyja, Stan Lee csődbe ment. Ez 2000-ben történt, amikor a részvényei 1 dollár alá estek: minden gyártást leállítottak, és megváltak az alkalmazottak nagy részétől. (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Francis Ford Coppola nlc

Francis Ford Coppola nem kevesebb, mint háromszor jelentett csődöt. A pénzügyi gondjai akkor kezdődtek, amikor saját zsebből finanszírozta az 1982-es Szívből című filmjét, ami hatalmas bukás lett. A rendező idővel kifizette a tartozásait, de ez nem gátolta meg abban, hogy ismét önmagába fektessen bele. Jelenleg 100 milliót feccölt a Megapolis című készülő filmjére. (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

50 Cent nlc

50 Centnek 2015-ben büntetést kellett volna fizetnie, miután elvesztette Lastonia Levistonnal szemben a perét, melyben azzal vádolták, hogy a nő engedélye nélkül hozott nyilvánosságra egy szexvideót. A rapper a csődből öt év alatt mászott ki. (Fotó: Annelie Cracchiolo/DeFodi Images via Getty Images)

Cyndi Lauper nlc

Mielőtt sikerült beindítania a szólókarrierjét, Cyndi Laupernek jókora tartozása volt a menedzsere felé. A férfi beperelte őt, az énekesnő pedig válaszul csődöt jelentett. (Fotó: Shannon Finney/Getty Images)

Drake Bell nlc

A Nickelodeon egykori gyereksztárja, Drake Bell ellen szintén csődeljárás indult egy alkalommal, és 2007-ben még a kaliforniai házát is lefoglalták. És ez csak a kezdet volt Bell számtalan jogi gondjainak, ami a Nickelodeon utáni időkben egyre csak gyűltek... (Fotó: Paul Archuleta/Getty Images)

Larry King nlc

1975-ben Larry King szerencsejátékfüggősége olyan nagy gondot okozott a férfinek, hogy csődeljárás indult ellene. King ezután lett népszerű talk show és rádiós műsorvezető, így ma már tudjuk, hogy sikeresen mászott ki a gödörből. (Fotó: SGranitz/WireImage)

Stephen Baldwin nlc

Hailey Bieber apukája, Stephen Baldwin többmilliós tartozása után csődbe ment 2009-ben. Azóta sem sikerült lábra állnia. (Fotó: Mike Pont/Getty Images for Skypass Entertainment)

Walt Disney nlc

A Marvelhez hasonlóan a Disney is egy gigászi stúdió. Sőt, még annál is nagyobb! De mielőtt ekkora monstrummá vált volna, rengeteg viszontagságon kellett átmennie az alapító Walt Disney-nek. Például csődbe ment az ezt megelőző animációs stúdiója, a Laugh-O-Gram Walt Disney sorozatos rossz üzleti döntései miatt 1920-ban. (Fotó: ullstein bild/ullstein bild via Getty Images)

via

Exit mobile version