nlc.hu
Sztárok

Tóth Vera duettje egy állami gondozott lánnyal

Állami gondozott lánnyal énekel duettet Tóth Vera gyereknap alkalmából

Tóth Vera Világszép Alapítvány egyik mentoráltjával előadott duettben hívja fel a figyelmet a legkiszolgáltatottabb gyerekekre.

„Mindenkiben ott rejlik a tehetség, de ahhoz, hogy kibontakozhasson, szükségünk van valakire, aki támogat minket, lehetőséget teremt a kiteljesedésre és segít megbirkózni a megbélyegzéssel”Tóth Vera az állami gondoskodásban élő gyerekeket támogató Világszép Alapítvány nagykövete lett, ezért gyereknap alkalmából a szervezet egyik mentoráltjával előadott duettben hívja fel a figyelmet a legkiszolgáltatottabb gyerekekre, akiknek a szülői szeretet hiányában sokkal kevesebb esélyük van az önálló, boldog életre. A Hiszek benned videóklipje május 24-én szerdán 19:00-kor debütál Tóth Vera Youtube csatornáján és közösségimédia-felületein.

Egy gyermekotthonban felnövő fiatal általában csak azt kapja meg, ami a fizikai létezéséhez szükséges: ágy, étel, ruhák, szabályok. A folyamatosan változó személyekkel- és környezetben képtelenek valódi, bizalmi kapcsolatokat kialakítani, alapvető mintákat elsajátítani, a tehetségüket kibontakoztatni. A gyermekotthonok dzsungel-szabálya mindent felülír: a mindennapok átvészelése elveszi az energiát az önbecsülés és önmegvalósítás elől. Így indul a nagybetűs élet az állami gondoskodásában élőknek. Pedig minden gyerek tehetséges valamiben, csupán feltétel nélküli szeretet és sok-sok pozitív megerősítés kell ahhoz, hogy megtalálja ezt magában.

Tóth Vera és Cini

Tóth Vera és Cini. Fotó: Turós Balázs

A családjukból kiemelt gyerekekkel foglalkozó Világszép Alapítvány egyéni mentorok, táborok, délutáni foglalkozások, mesélők és egy saját óvoda segítségével olyan egyéni- és csoportos figyelmet biztosít 150 többszörösen traumatizált gyereknek, amely által átélhetik, hogy a világ számukra is lehet szép és lehetőségekkel teli.

Ebben a dalban nemcsak az ő történetük szólal meg Cini hangján, hanem az összes olyan gyereké, aki külső megerősítés nélkül nehezen bízik magában. Cini arcát a klipben tudatosan nem mutatjuk, ugyanis

rengeteg az előítélet azzal a közel 23.000 fiatallal szemben, akik ma Magyarországon gyermekotthonban élnek és akik sajnos sokszor saját magukat is “zacis”-ként emlegetik.

Pedig nem az ő, hanem az őket elhagyó, elhanyagoló, vagy akár bántalmazó felnőttek hibája, hogy gyakran kerülnek a társadalom peremére.

Cini, a Világszép Alapítvány mentoráltja

Cini, a Világszép Alapítvány mentoráltja. Fotó: Fotó: Turós Balázs

Büszkék vagyunk rá, hogy Tóth Vera is csatlakozott hozzánk és nagykövetként különleges hangjával juttatja el üzenetünket mindenkihez, akinek bátorításra van szüksége – ez a dal értük született.

Vera a Hiszek benned című dalt az alapítvány egyik mentorált gyerekével közösen álmodta meg és énekli el duettben:

“Én tudom, milyen az, amikor azért bántanak, mert más vagy. Engem a túlsúlyom miatt csúfoltak kiskoromban, viszont volt kivel megosztanom a problémáimat és a szüleim mindig támogattak. A Hiszek benned minden olyan gyerekről szól, akinek nincs kihez fordulnia. Szerencsére az alapítvány megadja a Világszép fiataloknak azt a feltétel nélküli szeretetet, értő figyelmet, amire a leginkább szükségük van. Számomra minden gyerek egyformán értékes, és megismerve az alapítvány munkáját, látom, mennyire nélkülözhetetlen, amit tesznek nap mint nap. Ezt a megerősítést muszáj minden gyereknek megkapnia.”

Cini számára is nagy lépés a közösen megálmodott dal: “Én tartottam tőle, hogy milyen ember lesz ez a celeb, de Vera annyira laza és jófej, nagyon közvetlen. Ami pedig kijött a torkából, az egy csoda. Én ott azt éreztem, hogy én is ilyen szeretnék lenni, én is így szeretném magam érezni a mikrofon mögött a stúdióban. Zoli is egy iszonyat nagy zseni: ami nagyon-nagyon tetszett, hogy türelmes. Amikor hatvanadjára elrontottam, aztán kicsit erősebben odaszólt, hogy– „Gyerünk, menni fog ez neked, tudom, hogy ott van benned!” és akkor elindult a zene, és mondom – „Jó, tudod mit? Akkor megcsinálom. És megcsináltam. És jó volt!”

Balról jobbra Szabó Ági, dalszövegíró; Mujahid Zoltán, dalszerző; Tóth Vera, énekesnő; Grósz Arthur Valentin, zeneszerző, hangszerző, hangmérnök

Balról jobbra Szabó Ági, dalszövegíró; Mujahid Zoltán, dalszerző; Tóth Vera, énekesnő; Grósz Arthur Valentin, zeneszerző, hangszerző, hangmérnök. Fotó: Turós Balázs

Fontos szerepet vállalt Mujahid Zoltán is a dal szerzőjeként, aki elhivatottan dolgozott azon,
hogy a dal zenei világa tükrözze az alapítvány üzenetét: “Pedagógusként számos gyermeket tanítottam, így mindig is fontos volt számomra a kicsik lelki világa, ezért szívügyemnek éreztem, hogy megírjam a dalt. Bízom benne, hogy a “Hiszek benned” című szerzeményem sok gyermek lelkét gyógyítani fogja.”

Grósz Arthur a zenei vonalon túl szintén nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a dalt hallgatók
átérezzék a gyerekek problémáját: “A Hiszek benned c. dal valahol mindenkinek szól. Minden embernek szüksége lenne egy segítő kézre, ami egy olyan irányból nyúl felénk, ami a bennünk rejlő dolgokat segít megvalósítani, önmagunkat segít jobbá tenni és felemelni minket.”

A dal megjelenésével egy időben Vera 5.000.000 forint összegyűjtését tűzte ki célul a Világszép Alapítvány számára, hogy továbbra is folyamatos egyéni figyelmet biztosíthassanak állami gondoskodásban élő gyerekeknek. A dallamot Mujahid Zoltán és Grósz Arthur, dalszövegét pedig Szabó Ági szerezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top