nlc.hu
Sztárok

A protokoll tiltja, hogy a királyi család tagjai autogramot adjanak

Katalin hercegné nem adhatott autogramot a gyerekeknek, helyette ezt tette

Ez nagyon kedves gesztus volt.

Katalin hercegné meglepetésszerűen jelent meg egy londoni gyermekpikniken. Mondani sem kell, hogy rögtön elárasztották a fiatalok, akik aláírást kértek tőle. A walesi hercegné kénytelen volt visszautasítani a gyerekeket, de rögtön kárpótolta őket – írja a Page Six

Katalin walesi hercegnő beszélget a diákokkal, miután részt vett az első gyermekpikniken az RHS Chelsea Virágkiállításon a Chelsea Királyi Kórházban 2023. május 22-én Londonban, Angliában.

Katalin walesi hercegné beszélget a diákokkal, miután részt vett az első gyermekpikniken az RHS Chelsea Virágkiállításon a Chelsea Királyi Kórházban 2023. május 22-én Londonban, Angliában. (Jordan Pettitt-WPA Pool/Getty Images)

A fiatalok lelkesen kértek aláírást a Chelsea Flower Show-n a hercegnétől, azonban ő udvariasan visszautasította őket. Ennek oka, hogy a királyi család tagjai nem adhatnak autogramot a rajongóknak, ezzel elkerülve a hamisítás veszélyét. Vilmos herceg felesége ennek ellenére nem okozott csalódást a gyerekek számára. 

A nevemet nem tudom leírni, viszont rajzolni tudok

– mondta a gyerekeknek és pár kedves rajzot készített nekik. 

Katalin walesi hercegnő beszélget a diákokkal, miután részt vett az első gyermekpikniken az RHS Chelsea Virágkiállításon a Chelsea Királyi Kórházban 2023. május 22-én Londonban, Angliában.

Katalin walesi hercegné beszélget a diákokkal, miután részt vett az első gyermekpikniken az RHS Chelsea Virágkiállításon a Chelsea Királyi Kórházban 2023. május 22-én Londonban, Angliában. (Fotó: Jordan Pettitt-WPA Pool/Getty Images)

Korábban Vilmos édesapja, III. Károly is megszegte 2010-ben ezt a protokollt, amikor aláírást adott a pusztító áradások egyik áldozatának.

Az tény, hogy a szigorú előírásoknak nehéz megfelelni és annak ellenére, hogy Katalin hercegné is ragaszkodik a királyi szabályokhoz, áprilisban ő is megszegte a protokollt. Egy templomi szertartáson például vörös körömlakkot viselt a II. Erzsébet királynő által elfogadott világos rózsaszín árnyalat, vagy rózsaszín lakk helyett.

Jonathan Sacerdoti királyi szakértő a lapnak elmondta, hogy Katalin és Vilmos tisztában vannak azzal, hogy a saját biztonságuk érdekében be kell tartaniuk a szabályokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top