nlc.hu
Sztárok

Pataky Attila az életéről, pályájáról

Pataky Attila: „Tudom, hogy meddig fogok élni”

Az énekes szerint az a legfontosabb, hogy az ember jelen legyen a saját életében.

Hosszú interjút adott a Mandinernek Pataky Attila. Az Edda frontembere a beszélgetés során többek között a családi hátteréről, a pályafutásáról, a világ állapotáról, a szomszédban dúló háborúról, valamint a magyar sorsról is beszélt.

Pataky Attila

Pataky Attila a 2021-es Edda-koncerten a Sportarénában – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Arra a kérdésre, hogy ‘Segített-e a hit, hogy néhány éve felépült súlyos betegségéből?’, a következőket válaszolta Pataky: “Nagyon sokat. Én tudom, mi a sorsom, azt is tudom, hogy meddig fogok élni.”

Az újságíró ekkor rákérdezett, hogy ‘Meddig?’, mire a 71 éves rockzenész: “Nem mondom meg. De még sok van hátra. Szolgálni akarom a családomat, a nemzetemet, vissza akarom adni azt a sok jót és csodát, amit kaptam az életemben.”  Majd arról beszélt, hogy még sok dolga van a színpadon.

Elmondása szerint 56 éves koráig minden reggel futott. “Ez olyan kondit és vitálkapacitást adott, hogy ma is nyugodtan kiállok egy két és fél órás koncertre. Tudom, mi kell ahhoz, hogy hozzam a minőséget. Profi vagyok, nálam a profizmus igényszintet jelent, amiből semmiképpen nem engedek. Ma is sportolok. Kell a lélek és a test állóképessége, nekem pedig mindkettő rendben van. Jövőre lesz 50  éves a zenekar, és mi meg akarunk felelni az 50 évnek és az Edda-tábornak. Meg is fogunk!”

Pataky Attila jótanácsokkal is ellátta az interjú olvasóit: “Minden rosszat felejts el, mert az csak téged öl belül! A legfontosabb, hogy az ember jelen legyen a saját életében. A mostban élj, mert az történik veled, amire figyelsz, ez a túlélés záloga. Figyelj a mostra! Ha ezt a pillanatot jól csinálod, ha jelen vagy benne, akkor sok-sok kis pillanatból egy jó jövő kerekedhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top