nlc.hu
Sztárok

Szabó Franciska a pofozóbajnokság arca

Szabó Franciska pofonjaitól rettegnek az ellenfelei: „Ki tudom hozni a szörnyeteget magamból”

Ő lett a világ vezető MMA-szervezete által útjára indított Power Slap nevű pofozóbajnokság arca.

A 32 éves sportolónő, Szabó Franciska már hónapok óta Floridában él, ahová profi sportolóként került. Korábban dzsúdósként U23-as Európa-bajnoki aranyérmes lett, sőt, még a pankrációt is kipróbálta. Édesapja Szabó Ferenc, az 1972-es müncheni olimpián ötödik helyezett cselgáncsozó. Dana White, a szövetség elnöke szerint nem annyira veszélyes a dolog, mint amilyennek látszik. Itt ugyanis átlagban csak 3 ütést kap egy versenyző meccsenként, a bokszban pedig 400-at. Franciska azonban másképp látja a helyzetet.

„Orvosi kutatások támasztják alá, hogy az a sportág rendkívül veszélyes, agyi sérülés keletkezhet. Ha kell, ki tudom hozni a szörnyeteget magamból. (…) Az erő az megvan, a bátorság is, a fájdalomküszöböm is nagy. Az élet is elsodort egy olyan irányba, hogy felkészítsen egy ilyesfajta versenyre. Édesapám nem igazán támogatja ezt a sportágat. Azt kérte, hogy ha lehet, minél előbb szakadjak ki belőle” – nyilatkozta a sportoló a Fókusznak. 

Szabó Franciska

Szabó Franciska volt az Exatlon második évadának közönségkedvence, népszerűsége pedig a mai napig tart (Fotó: TV2)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top