48 éves lett Balázsovits Edit, de olyan, mintha egy napot sem öregedett volna

Debreceni Andrea | 2023. Június 13.
A színésznő születésnapja alkalmából nosztalgiáztunk egy kicsit. Nézd meg, hogyan festett a karrierje kezdetén, és hogyan fest most!

A nepobébi jelenség itthon sem ismeretlen fogalom, a születésnapos Balázsovits Edit erre a legjobb példa. A sokszorosan elismert színésznő maga is színészcsalád sarja, édesapja Balázsovits Lajos, míg anyukája a tehetséges Almási Éva. Innentől kezdve magától értetődő volt, hogy ő is ezt a szakmát választja hivatásának, érettségi után a Színművészeti Főiskolára jelentkezett, ahol 1997-ben végzett.

Bár a színésznő a színpadon is bizonyított, televíziós műsorokban, filmekben is feltűnt, sőt, szinkronszínészként is fel-felcsendül a hangja filmekben és sorozatokban.

Edit hosszú évekig volt a Vígszínház tagja, majd szabadúszóként folytatta, hogy aztán 2018-tól ismét a Vígszínház társulatát erősítse. Jelenleg a Barátom, Harvey című darabban játszik. Ugyanakkor a zene is fontos szerepet tölt be az életében, 2009-ben például Új Republic-dalok címmel jelent meg lemeze. Ami a magánéletét illeti, arról többet megtudhatsz galériánkból.

Balázsovits Edit és Alföldi Róbert a A Karamazov testvérek című színdarab bemutatóján

1999-ben Alföldi Róbert oldalán A Karamazov testvérek című színdarab bemutatóján, a Vígszínházban. Ez volt első szerepeinek egyike. (Fotó: Fotocentrál/Fábián Olga)

Balázsovits Edit és Kaszás Attila

Kaszás Attilával öt évig alkottak egy párt, de a szakítás után is jó viszonyt ápoltak. A színész tragikus halála után a Jászai Mari-díjas színésznő sokáig gyászolt. (Fotó: Fotocentrál/Steindl Gabriella)

Balázsovits Edit esküvője

2004-ben mondta ki a boldogító igent párjának, dr. Fürstner Józsefnek, méghozzá a legnagyobb titokban. Azóta is boldogan élnek, egy gyermekük született, Richárd, aki már 18 éves. (Fotó: Fotocentrál/Ványi Ákos)

Balázsovits Edit és Tahi Tóth László a Vígszínház 120. születésnapján

1993-tól 2001-ig volt a Vígszínház tagja, majd szabadúszó létre váltott. Végül 2018-ban csatlakozott újra a társulathoz. Itt 2016-ban, Tahi Tóth László oldalán jelent meg a 120 éves színház születésnapja alkalmából. (Fotó: Fotocentrál/Olajos Piroska)

Balázsovits Edit és Balázsovits Lajos a Filmgyár 100. évfordulóján

Apa és lánya a 100 éves a Filmgyár évfordulós ünnepségén. (Fotó: Fotocentrál/Toroczkay Csaba)

Balázsovits Edit a NőComment! című műsorban

A NőComment! című műsorban, 2021-ben. (Fotó: Fotocentrál/RTL Sajtóklub)

Balázsovits Edit napjainkban

És íme, 2022-ben… A színésznő semmit nem változott az elmúlt évtizedben, még mindig ugyanolyan gyönyörű, mint annak idején volt. Senki nem mondaná meg róla, hogy 48 éves lett, de egyébként is tudjuk, hogy a kor csak egy szám. (Fotó: Fotocentrál/Schumy Csaba)

 

Exit mobile version