nlc.hu
Sztárok

Psota Irén színpadi munkája

Psota Irén visszavonulása előtti időszakáról vallottak: „A súgó hangosan súgta a darabot neki”

A színésznő egészen nyolcvanéves koráig a színpadon volt.

A 2016-ban elhunyt Psota Irén a hírek alapján az egészségi állapota miatt döntött úgy, hogy visszavonul, ám kollégái szerint akadtak más problémák is. A nemrég kerek születésnapot ünneplő Csákányi Eszter igazi példaképként tekint az elhunyt Kossuth-díjas színművészre. Bár rajongott Psota Irénért, véleménye szerint már előbb vissza kellett volna vonulnia.

Psota Irén

Psota Irén (Fotó: Sárközy Marianna)

„Elmentem megnézni őt a Játékszínbe a Macskajátékban, és tényleg nagyon nem tudta a szöveget. A súgó hangosan súgta a darabot neki, ami a nézők számára is egyértelmű volt. Én nem értettem, hogy ezt miért engedik… Szerintem minden színész tisztában van azokkal a tényekkel, hogy az idős kor eléggé akadályozza az ember színészetét, szövegtudását, hiába vagy felkészült. (…) Utána szerintem szembesült ezzel a problémájával Irén is, s talán ez volt az utolsó nagy történet, ami után eldöntötte, mégsem csinálja már tovább. Ő nem vette időben észre, de én biztos, hogy észreveszem” – mondta a színésznő Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában. 

Pásztor Erzsi is megszólalt a témában.

„Sajnos, voltak gondjai a szöveggel, de ez eddig nem volt publikus. Már tudtunk arról, hogy a Macskajátékban is akadtak problémák, ezért a rendező, Huszti Péter többek között miatta is engedett súgót használni, ráadásul az ország legjobbját, Tarr Máriát” – emlékezett Pásztor Erzsi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top