nlc.hu
Sztárok

Ki Maja von Hohenzollern?

Ő a német hercegné, aki nemrég életet mentett Tápióbicskén

Maja von Hohenzollern hercegné vezetékneve ismerősen cseng? A történelemórákról vagy a magyarországi hőstettéről is ismerheted őt.

Magyarországi látogatása során megmentette egy bajba jutott férfi életét Maja von Hohenzollern – szóltak a hírek a közelmúltban. A német hercegné Tápióbicskén, kutyasétáltatás közben figyelt fel egy részegen bicikliző férfire a Tápió patak partján. Miután hazavitte a kutyáit, úgy érezte, vissza kell mennie. 

„Visszaszaladtam a patakhoz, de csak a biciklit láttam. A férfi arccal lefelé feküdt a vízben, és nem mozdult. Beleugrottam a patakba, és kihúztam az élettelen embert a partra. Nem lélegzett, kék volt az arca és az ajka. Ráütöttem a hátára, majd az oldalára fektettem, hogy a víz kijöjjön belőle. Újraélesztettem, és nem sokkal később már köhögött. Újra elkezdett lélegezni” – írta a közösségi oldalán az életmentésről a hercegné.

Maja von Hohenzollern

Maja von Hohenzollern (Fotó: Matthias Nareyek/Getty Images for Riani)

Na de ki ő?

A hercegné Maja Synke Meinert néven látta meg a napvilágot Drezdában, 1971-ben. 1999-ben kötött házasságot az egykori autóversenyző Ferfried Hohenzollern herceggel, a Hohenzollern-Sigmaringen hercegi ház tagjával, így tett szert hercegnéi titulusra, melyet 2007-es válásuk után is megtarthatott.

Maja, aki korábban modellként és televíziós műsorvezetőként is dolgozott, ma a spanyolországi Marbellában él, lakberendezéssel és állatvédelemmel foglalkozik, a fenntarthatóság és a vegán termékfejlesztés szakértője. Környezetbarát belső tereket, bútorokat, lakberendezési tárgyakat tervez, munkáival több rangos nemzetközi díjat is elnyert. Ő tervezte az első, PETA által is elismert, vegán minősítésű szaniterkollekcióit, illetve szőnyegkollekciót.

Maja von Hohenzollern a 2019-es berlini Operagálán

Maja von Hohenzollern a 2019-es berlini Operagálán (Fotó: Gisela Schober/Getty Images for Deutsche AIDS-Stiftung)

Elkötelezett állatvédő aktivista, aki 6 kutyával és 8 macskával él együtt, akiket egytől egyig utcáról vagy menhelyekről, altatás elől mentett és fogadott örökbe. 

via 1, 2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top