Sztárok

Hűsítő görögdinnyés jegeskávékoktél a legforróbb nyári napokra

A Nespresso nyári kollekciójának jegeskávéival pillanatok alatt a kerti partik sztárjává válhatunk.

A nyári hőségben semmi sem esik jobban, mint egy jéghideg, jól elkészített jegeskávé. Ebből pedig szerencsére ezen a nyáron sem lesz hiány: a Nespresso Kaliforniai álom névre keresztelt Limited Edition kollekciójának darabjaiból olyan kávékülönlegességeket készíthetünk otthonunkban, amellyel egy szempillantás alatt a kerti partik sztárjává válhatunk. 

A klasszikus tejszínhabos-fagylaltos jegeskávé-variációk mellett már évek óta egyre felkapottabbak a hűsítő tonikos kávékoktélok és kávélimonádé-változatok, melyek citrusokkal, gyümölcsökkel (például dinnyével) és frissítő aromájú kiegészítőkkel reformálják meg a kávéról alkotott elképzeléseinket. A nemzetközi jegeskávétrendek arra szólítanak, hogy engedjük el a fantáziánkat, és kísérletezzünk bátran az elsőre akár szokatlannak tűnő párosításokkal is. A kávé és a jég az elengedhetetlen alapkellékek, amit különböző szirupokkal, szénsavas vagy gyümölcsös italokkal, mentával, citrommal, sőt, akár egy kis rummal vagy ginnel is feldobhatunk.  

Márkosi Balázs, a Nespresso kávészakértője elárulta: a tökéletes jegeskávé titka a megfelelő sorrend és a jól megválasztott hozzávalók. „Használjunk nagyobb méretű jégdarabokat, mert azok lassabban olvadnak, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Fontos, hogy mindig a hűsítő jégkockákat tegyük először a pohárba, és erre készítsük el a kiválasztott kávét: a forró és a hideg találkozásánál keletkező hősokk ugyanis a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel” – sorolja a tippeket a szakértő.

Hűsítő görögdinnyés jegeskávé-koktél a legforróbb nyári napokraRózsaszín álom és kirobbanó ízek Kaliforniából

Pálmafák, rózsaszín Cadillacek, véget nem érő napsütés, napernyők a fehér homokos tengerparton, ellenállhatatlan jeges italok… Semmi sem idézi meg olyan érzékletesen a nyár hangulatát, mint Kalifornia és a nyugati part legmenőbb strandjai!

Épp ez a hangulat inspirálta a Nespresso nyári kollekcióját  is, mely stílszerűen a Kaliforniai Álom fantázianévre hallgat, és egy olyan életérzést idéz meg, ami egyszerre pörgős, ugyanakkor néha ráérős.

A nyári kollekció egyik legfontosabb újdonsága a Nespresso Vertuo termékcsalád limitált kiadású, egyszerre játékos és izgalmas Barista Creations Juicy Watermelon Over Ice  jegeskávéja, amely gyümölcsös, szénsavas koktélként elkészítve bontakoztatja ki leginkább különleges aromáit. A szezon másik meglepetése a selymes, mégis markáns textúrájú, édes karamellás ízjegyekkel kényeztető Cold Brew Style Intense , szintén a Vertuo kínálatából. Ezzel az újdonsággal a Nespresso újragondolta a hagyományosan hosszú ideig tartó hideg kávékészítés módszerét, és a Vertuo Centrifusion technológiájának köszönhetően már otthon is élvezhetjük a cold brew stílusú, könnyed, gyümölcsös hideg kávéitalokat, mindössze néhány perc alatt.

Hűsítő görögdinnyés jegeskávé-koktél a legforróbb nyári napokraA két főszereplő mellett idén nyáron a vásárlók kedvenc ízesített kávéi, a Coconut Flavour Over Ice (Original) és a Tropical Coconut Flavour Over Ice (Vertuo) is visszatérnek, és a kávérajongók továbbra is élvezhetik a Nespresso állandó Barista Creations for Ice termékcsaládjának kávéi, a Freddo Delicato és Freddo Intenso (Original), illetve az Ice Leggero és Ice Forte (Vertuo) frissítő aromáit.

Itt az ideje egy finom frissítő jegeskávénak — kezdésként érdemes kipróbálni ezt a pezsdítő görögdinnyés kávékoktélt, amely tökéletes kiegészítője lesz a baráti beszélgetéseknek vagy kerti partiknak.

Hűsítő görögdinnyés jegeskávé-koktél a legforróbb nyári napokraJUICY WATERMELON FIZZ

HOZZÁVALÓK

  • 1 Nespresso Vertuo Juicy Watermelon Over Ice kávékapszula (80 ml)
  • 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
  • görögdinnyekockák vagy -golyók (fagyasztott vagy friss)
  • 15 ml nádcukorszirup
  • 6-7 db mentalevél
  • 150 ml szénsavas víz vagy tonik

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegyünk 6 jégkockát és néhány görögdinnyedarabot egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba.
  2. Öntsünk rá nádcukorszirupot, tegyünk a pohárba 6 friss mentalevelet, töltsük bele a szénsavas vizet, majd finoman keverjük össze.
  3. Tegyünk egy shakerbe 1 jégkockát, majd készítsünk rá 80 ml Nespresso Vertuo Juicy Watermelon Over Ice kávét. Zárjuk le a shaker fedelét, és rázzuk jól össze a jeget és a kávét.
  4. Óvatosan öntsük rá az italt a pohárban lévő keverékre. Díszítsük dinnyével és mentalevelekkel.

A Nespresso Kaliforniai álom jegeskávé kapszulákat és nyári kávézási kiegészítőket tartalmazó kollekciója limitált ideig elérhető a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Boutique-okban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top