nlc.hu
Sztárok

Walton Goggins az Unikornis sorozatról

Az Unikornis főszereplője, Walton Goggins: „Senki nem lehet örökre szomorú, és senki nem lehet állandóan vidám”

A színész szerint az Unikornis olyan témákat boncolgat, amikről minden embernek beszélnie kell.

Bár lányai és barátai igyekeznek mindenben támogatni őt, Wade (Walton Goggins) továbbra is úgy érzi, nehezen találja a helyét felesége elvesztése óta. Egy gyönyörű nővel való találkozás azonban új fordulatot hoz az életébe. Noha rövid ismeretségük alatt még a nevét sem sikerül megtudnia, Wade-re rendkívüli hatást gyakorol, és minden követ megmozgat azért, hogy újra láthassa őt. Minderről azonban barátainak is megvan a véleménye – persze, ahogy az lenni szokott, mindenkinek más. Vajon a kétgyermekes apukának sikerül megtalálnia a titokzatos hölgyet, és képes lesz újra szerelembe esni?

Június 14-én indult az amerikai vígjátéksorozat, az Unikornis második évada a VIASAT6-on. Walton Goggins, a sorozat főszereplője exkluzív interjúban árulta el, milyen volt a sorozat forgatása, hogyan állt össze a csapat, és mit lehet tudni a karakteréről, Wade-ről. 

Walton Goggins

Fotó: Unikornis 2. évad (2020 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved)

Miről szól az Unikornis?

Wade Felton nagyjából 1 éve vesztette el a feleségét, akit egészen a halála napjáig folyamatosan ápolt, miután megbetegedett. Két lánya van, akik 12 és 14 évesek. Ez a történet egy trauma feldolgozásáról szól. A sorozat vicces, csípős humorú és persze helyenként szomorú is.

Miért fontos, hogy megismerje a közönség ezt a történetet?

Mert ez egy olyan téma, amiről beszélni kell. Amikor bejelentették, hogy én játszom a főszerepet a sorozatban, nagyjából 50 ember keresett meg, sokan azért, hogy a saját tapasztalataikat meséljék el egy ilyen helyzettel kapcsolatban. Nekem is van 5-6 olyan barátom, akik ugyanezen mentek keresztül. Fontos, hogy közösség legyünk, és támogassuk azokat, akiknek szüksége van rá.

Hogyan tudnak majd azonosulni az Unikornissal a nézők?

Szerintem sok ponton tudnak majd azonosulni a sorozattal, de elsősorban a veszteséget, a gyászt emelném ki. Én a negyvenes éveimben vagyok, de az édesanyám generációja valószínűleg a harmincas éveikben kellett, hogy szembesüljön ezzel. Ma már tovább élnek az emberek, de nagyon sokan vannak – nemcsak az Egyesült Államokban, de a világon mindenhol –, akik elvesztettek már egy szülőt, barátot vagy társat, tehát ez a téma rengeteg ember életét érinti. Ha nem is direktben, akár egy baráton vagy egy barát barátján keresztül. Szóval egyértelműen van helye ennek a párbeszédnek.

Milyen volt együtt dolgozni az Unikornis csapatával?

Rob Corddry, Michaela Watkins, Omar Benson Miller mind olyan tehetségek, akiknek saját sorozata lehetne – vagy már volt is –, ezért szerencsésnek érzem magam, hogy lehetőségem volt velük dolgozni. Ez egy nagyon különleges, energikus csapat, akik összegyűltek, hogy együtt mesélhessék el ezt a nem mindennapi történetet.

Mitől olyan különleges ez a történet, miért „unikornis”?

Az unikornis ebben esetben egy házas férfi, aki elvesztette a feleségét, és újra bekerül a randizás világába. A randipiacon, ha valakinek gyereke, családja van, olyan embernek tűnik, aki képes elköteleződni, aki egy családcentrikus, hűséges ember. Éppen ezért ők főnyereménynek számítanak, olyannak, akikre a párkeresők szinte azonnal le akarnak csapni.  

Ki Wade, mit tudhatunk a karakterről?

Én játszom Wade-et, aki nagyon nehéz időszakon megy keresztül. A felesége elhunyt rákban, ő pedig egyedül marad a két kislányával. A sztori azzal kezdődik, hogy Wade realizálja, mi is történt most az életével. Muszáj végre szembenéznie a helyzettel, de nincsenek ehhez meg a megfelelő eszközei. A barátai viszont nagyon támogatóak, mindenben ott vannak neki, és segítenek Wade-nek átlépni élete következő időszakába.

Hogyan dolgozza fel Wade a felesége halálát?

A gyásznak több típusa van, de Wade-nél az első reakció, hogy elfut előle, hogy nem gondol rá. Aztán jön egy pillanat, egy felismerés, hogy a felesége nem fog visszajönni, és hogy lassan, apró lépésekben, de muszáj szembenéznie ezzel.

Hogy jellemeznéd a műsor humorhoz való hozzáállását?

Azt hiszem, hogy általánosságban, amikor valami rossz történik velünk, mondjuk eltörjük a lábunkat, az borzasztó, hiszen szeretnénk használni, mégsem tudjuk, ugyanakkor sok humor forrása is lehet. Természetesen egy házastárs elvesztése egy sokkal nehezebb, borzasztóbb helyzet, de végül lesznek olyan pillanatai a napnak, amikor az ember képes  nevetni. Senki nem lehet örökre szomorú, és ugyanígy, senki nem lehet állandóan vidám – ez a kettő mindig keveredik, a sorozat írói pedig érzik, hogyan lehet a kettő között mozogni. Ezt próbáljuk megmutatni.

Mit remélsz, mi marad meg leginkább a nézőkben?

Úgy gondolom, hogy azonosulni fognak majd a témával, de ami ennél is fontosabb, a téma megközelítésével. A nap végén nem a történet, hanem a kivitelezése, az elmesélése a lényeg, és szerintem jó ideje nem volt ehhez hasonló a piacon. Szerintem az emazbereket megérinti és meg is nevetteti.

Forrás: VIASAT6

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top