nlc.hu
Sztárok

Tatár Csilla kiakadása

Tatár Csilla felháborodott a vendéglátósok viselkedésén

A műsorvezető kemény kritikát fogalmazott meg.

Tatár Csilla az Instagram-oldalán fejezte ki felháborodását, mely szerint az éttermesek nem veszik elég komolyan a glutén- és tejérzékenységben szenvedőket.

Tatár Csilla

Tatár Csilla (Fotó: Trenka Attila)

„Tegnap Instagram-storyban írtam arról, hogy mennyire meg tud még mindig lepni, hogy a vendéglátásban sajnos a legtöbb helyen az ételallergiát vagy intoleranciát mennyire nem ismerik, mennyire félvállról veszik. Mandulatejes cappuccino = tejporos kávé mandulatejjel felöntve, tejmentesnek mondott, a valóságban laktózmentes tejszínnel elkészített ételek… Ráadásul sokszor például az van, hogy téged néz hülyének olykor még a szakács is, amikor próbálod elmagyarázni, hogy a tejmentesség és a laktózmentesség két totálisan különböző dolog. (…) Annyi ételallergiás, egyéb érzékenységgel élő nő, anyuka írt, hogy körülbelül már nyaralni is csak olyan helyre mernek menni, ahol magukra főzhetnek, mert itthon erre olyan szinten tojnak, hogy az már egyenesen rémisztő. Egy üzenet a sok közül: ’A gyerek gluténérzékeny, van gluténmentes kenyér? Van. Aztán amikor megeszi jön a következő mondat: Csak egy kis glutén volt benne.’ Mi van?” – írta többek között az édesanya, aki nem tartja elfogadhatónak ezt az állapotot, ezért változtatást és odafigyelést kér a vendéglátósoktól. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top