nlc.hu
Sztárok

Salvatore Esposito lép Bud Spencer nyomába

Salvatore Esposito lép Bud Spencer nyomába: nagy fába vágta a fejszéjét

A Sky Italia nemrég jelentette be, hogy folytatást kapnak a Magyarországon is közkedvelt Piedone-filmek. A  hírek szerint a Bud Spencer által megformált Rizzo felügyelő tanítványa, Vincenzo Palmieri lesz a főszereplő, akit nem más mint a Gomorrából is ismert Salvatore Esposito alakítja. Nézzük, mit lehet tudni Bud Spencer utódjáról.

Nehéz helyzetben van Salvatore Esposito, hiszen elődje, Bud Spencer Magyarországon (és Németországban) még népszerűbb volt, mint sok más országban, pl. Amerikában, ahol a filmjei jelentős része forgott, vagy mint szülőhazájukban, Olaszországban. A színész korábban ezt azzal magyarázta, hogy talán az idősebbek még a vízipólós korszakáért tisztelték, és lehet valami a magyarok életstílusában is, amitől jobban tudnak azonosulni az életművével.

Bud Spencer

Bud Spencer,(Fotó: GgianniFerrari/Cover/Getty Images)

A magyar emberek erősek és nagylelkűek, akárcsak én a filmjeimben

– magyarázta egy korábbi interjúban, amit az Origónak adott.

Bud Spencer az 1970-es és 1980-as években vígjátékokban tűnt fel, és gyorsan a nézők szívébe lopta magát, itthon hatalmas kedvencnek számított egészen a haláláig, sőt azon is túl.  A hozzáértők szerint a magyarországi sikereikben nagy szerepe volt a szinkronnak. Magyarországon legtöbbször Bujtor István és Kránitz Lajos kölcsönözte hangját Bud Spencernek. Sőt, Bujtor István még a saját Piedone-filmjeit is leforgatta, mint A Pogány Madonna (1981), a Csak semmi pánik (1982), Az elvarázsolt dollár (1985) és a Hamis a baba (1991).

Folytatása következik

Hét évvel a halála után a Sky Italia nemrég bejelentette a sokak számára kedves hírt, hogy folytatást kapnak a Magyarországon is közkedvelt Piedone-filmek. A forgatókönyvet Peppe Fiore írta, a rendező Alessio Maria Federici, a film pedig egyfajta tisztelgés Spencer öröksége és munkássága előtt.

Salvatore Esposito

(Fotó: Stefania D’Alessandro/Getty Images)

Aki viszont azt hiszi, hogy az új sorozatban Bud Spencer által megformált  Rizzo felügyelő éled újra, azt sajnos el kell szomorítanunk. A folytatásban ugyanis tanítványa, Vincenzo Palmieri kalandjait követhetjük nyomon. A hírek szerint Palmieri Piedone visszatér Nápolyba, hogy szembenézzen múltjával és démonaival, miközben ki kell érdemelnie csapata bizalmát is, és elfogadtatni magát és a saját módszereit a főnökeivel. Rizzo felügyelőhöz hasonlóan ugyanis ő sem szereti a fegyvereket, ez pedig meglepi a munkatársait és a feletteseit.

Az őt alakító Salvatore Espositót, a Gomorra sorozatból ismerhetnek, és úgy néz ki, hogy egyre növekvő hírnévre tesz szert az olasz filmiparban. A tehetséges és karizmatikus színész számos emlékezetes szerepet játszott el az elmúlt évek során, és most lehetőséget kapott arra, hogy csatlakozzon egy olyan projekthez, ami az olasz film ikonikus alakjának emlékét idézi.

A sorozatból egyébként négy részt rendeltek be, Salvatore Espositónak ez lesz az első tévés produkciója a Fargo 2020-as negyedik évadja óta.

Ők tűnnek még fel a filmben:

Peppe Fiore, Laura Grimaldi, Paolo Piccirillo, illetve Bud Spencer fia valamint Giuseppe Pedersoli. 

Mindig színész szeretett volna lenni

Esposito, a dél-olaszországi Nápolyban született és nevelkedett, és kifejezetten büszke a származására. Bár az évek során rengeteget utazott, úgy érzi, hogy nincs olyan hely, amely felérne a vidékhez, ahol felnőtt.

A színészi pályáját a televízióban kezdte, első jelentősebb szerepét az említett “Gomorra – A bosszú törvénye” című sorozatban kapta meg, amely az olasz maffia világába kalauzolja a nézőket. A sikeres szériában Esposito Gennaro Savastano-t, az ambiciózus és elég erőszakos maffiafőnököt karakterét alakította.

Salvatore-t azóta foglalkoztatja a színészi pálya, amióta az eszét tudja. Azzal az álommal nőtt fel, hogy betör a színészet világába, és remélte, hogy egy nap még az amerikai fimiparban is sikerül betörnie. Mindkét álma valóra vált, hiszen a “Gomorra” sikerének köszönhetően   Salvatore Esposito nemzetközi elismerést szerzett, és azóta számos külföldi projektben is szerepelt, ilyen volt a Fargo is.

Ez a siker hatalmas jelentőséggel bírt Salvatore számára, már eleve rajongója volt a sorozatnak. Amikor megkérdezték tőle, hogy ismerte-e a Fargót, mielőtt csatlakozott a negyedik évadhoz, a következőket mondta a Collidernek: „Természetesen! A film és a tévésorozat csodálatos, és mint egy rajongó, alig vártam, hogy megnézzem a 4. évadot. Szerintem bárki, aki szereti a legjobb tévésorozatokat és filmeket, alig várja a Fargót”.

De játszott a “Naples in Veils” című filmben is, amelyben egy rejtélyes és sötét hangulatú nápolyi rendőrt alakított, és újra bizonyította sokoldalúságát és képességét arra, hogy mélyen elmerüljön a karakterek pszichés világába.

Ezúttal  is nagy fába vágja a fejszéjét, azzal, hogy főszerepet kapott az új Bud Spencer filmben.

Az biztos, hogy nem kevés várakozásnak kell majd megfelelni a produkciónak. A rajongók izgatottan várják, hogy láthassák, miként szólal meg Esposito hangja az olasz film egyik legkedveltebb ikonjának hagyatékában. De nem kell félteni a 37 éves színészt, hiszen eddig is tehetséges alakításai voltak, és nem mellesleg már most nagy rajongótáborral rendelkezik: jelenleg 1,3 millió követője van az Instagramon, és ez a szám egyre csak növekszik.

Vai: 1,2,3,4

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top