nlc.hu
Sztárok

Rost Andrea vallomása

Rost Andrea elárulta, miért távozott az Operaháztól: „A pályám nagyobb ívű annál, hogy egyszerűen parkolópályára tegyenek”

Nem az Operaháztól kívánt elköszönni, csak az újra kinevezett igazgatótól, Ókovács Szilvesztertől.

Néhány hete derült ki, hogy egy újabb ciklusra Ókovács Szilveszter lesz az Operaház igazgatója. A direktori posztra Rost Andrea is pályázott, aki a korábbi igazgató újbóli kinevezését követően nem írta alá évados szerződését az intézménynél. Az okokról most őszintén vallott. 

Rost Andrea

Rost Andrea (Fotó: Olajos Piroska)

„Más a szemléletünk. Én a művészközpontú vezetésben látom a jövőt, a saját pályázatomban is leírtam, hogy az énekeseket meg kell becsülni, mert ez a műfaj erről szól. Én olyan Operában hiszek, ahol az művészek megkapják a nekik járó figyelmet és tiszteletet, ahol fontosnak érzi magát minden egyes dolgozó. Egyszerűen nem akartam megvárni, hogy elküldjenek, vagy ami még rosszabb, egyszerűen kikoptassanak az Operaházból. Az utolsó évadban – a japán turnét leszámítva, ahová a meghívó fél külön szerződött velem – alig kaptam előadást ettől a vezetéstől. Úgy érzem, az én pályám nagyobb ívű annál, hogy egyszerűen parkolópályára tegyenek. Akkor inkább felállok. Szerintem vannak olyan művészek, akikkel igenis le kell ülni egyeztetni, hogy mit szeretnének énekelni, és gondolkodni bennük. Ma is úgy gondolom, a legjobb döntést hoztam, amikor nem írtam alá az új szerződésem. Sok helyen hallhat majd engem a közönség, akkor is, ha ez nem az Operaházban lesz.”

További részletek a ma megjelent Best magazinban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top