nlc.hu
Sztárok

Visszakapta Kanye West a Twitter fiókját

Visszakapta Kanye West a Twitter fiókját

Kanye West nyolc hónap után visszakapta Twitter-fiókját.

2022 decemberében függesztettek fel , miután egy horogkeresztet és egy Dávid-csillagot egyszerre ábrázoló bejegyzést tett közzé és csak két szót írt a poszthoz: „Utolsó bejegyzés”.  

Kanye West

Fotó: Getty Images

Kanye West a közelmúltban több alkalommal tett közzé antiszemita tartalmú bejegyzéseket. Október elején egyik megnyilvánulása után a közösségi médiaszolgáltató már fellépett ellene, majd október végén – még mielőtt Elon Musk a vállalat tulajdonosává vált – ismét elérhetővé tette a fiókot.
    
A művésszel szélsőséges megnyilvánulásai miatt megszakította az együttműködést eddigi ügynöksége, és az egyik nagy sportszergyártó is, mint az Adidas és a Balenciaga is felbontotta reklámszerződését.
    
Elon Musk, aki október végén vette meg a Twittert, többször világossá tette, hogy a szólásszabadságot szeretné visszaállítani az oldalon, de ez nem jelenti az “elérhetőség szabadságát”, amit úgy magyarázott, hogy, aki megsérti a szabályokat, azt elérhetetlenné teszi a médiumon.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top