nlc.hu
Sztárok

Angus Cloud: hirtelen jött siker, értelmetlen halál

Minden sebhelynek megvan a maga története: Angus Cloud mélyrepülését mindenki látta

Az Eufória szűkszavú színészét a nyilvánosság előtt szippantotta be a függőség spirálja.

Ahogy, azt az nlc is megírta, 25 éves korában meghalt Angus Cloud, akit elsősorban az HBO Eufória című sikersorozatából ismert a közönség, amelyben a drogdíler Fezco „Fez” O’Neill karakterét alakította. Az utóbbi években a drog nemcsak a filmbeli karakterének az életét veszélyeztette, a valóságban sem tudott szabadulni tőle.

Azt hitte átverés

Cloud a kaliforniai Oakland School for the Arts iskolába járt, ahová a sorozatban Rue-t alakító Zendaya is.

Volt néhány közös barátunk, de nem igazán ismertem őt” – mesélte 2019-ben a Graziának. 

Cloud Angus és Zendaya

Cloud Angus és Zendaya (Fotó: Matt Winkelmeyer/VF22/WireImage for Vanity Fair)

A suliban nem színészetet tanult, később a produkciós oldalon dolgozott, így amikor megkereste egy manhattani castingügynök, aki azt szerette volna, hogy olvasson fel egy új tévésorozathoz, Cloud zavarba jött, és nem akarta megadni neki a telefonszámát.

Azt hittem, hogy átverés.

– mesélte a fiú. Végül meggyőzték róla, hogy tényleg casingra hívják, ami olyan jól sikerült, hogy végül megkapta Fezco szerepét az HBO Max című sikersorozatában.

Ez volt az első színészi munkája, ezért Cloud nagyon ideges és szorongó volt a forgatás kezdetén.

Azt mondtam: ‘Nem tudom, mit csinálok. Miért hoztak ide ezért? Egy igazi színészt kellett volna szerezniük erre a munkára” – emlékezett vissza a forgatás első napjaira. A fiú arról is beszélt, hogy mentálisan milyen nagy a nyomás a színészeken. Mint mondta, eleinte nem hitt magában, de a stábnak nagyon megtetszett, ahogy játszotta Fezcót, akinek eredetileg csak egy évadnyi szerepet szántak. 

Nem is tudom. Még mindig nem értem, hogy őszinte legyek. Tényleg nem értem, mert, amikor felkelek, azt gondolom: ‘Mi a fene? Mit keresek én itt? Miért nem vettek fel egy profi színészt?’ Meg kellett barátkoznom vele, mert amúgy a pilot forgatása alatt mindenki megdicsért, és azt mondta: ‘Ó, nagyon jól csinálod, ember'” – mondta, hozzátéve, hogy ő nem így érezte magát. Azt érezte, fogalma sincs, mit csinál valójában, de végül a visszajelzések megerősítették az önbizalmát.

A film sikerével együtt jött a hatalmas népszerűség és média figyelem, de Cloud alapvetően zárkózott természet volt, és nem nagyon tudott mit kezdeni a nyakába szakadt ismertséggel.

Inkább azt szeretném, hogy ne ismerjenek fel. Nem haragszom rájuk, de bár ne tennék. Csak szeretnék egyszerű interakciókat folytatni az emberekkel. Nem akarom, hogy különleges bánásmódban részesüljek” – mondta az egyik interjúban.

Minden sebhelynek megvan a maga története

Az Eufória nézőinek feltűnhetett, hogy a lapos tekintetű drogdíler fején egy méretes sebhely húzódott. Ezt nem a sminkesek kreálták Cloudra, hogy hitelesebbé tegyék a karakterét, hanem ő szerezte 14-15 éves korában.

Péntek tizenharmadikán törtem be a koponyámat

– avatta be a részletekbe a Variety újságíróját. Mint mesélte, 2013-ban levált egy baráti társaságról, akikkel Oakland belvárosában sétáltak, ahol felnőtt. A sötétben nem vette észre az előtte lévő építkezési gödröt és szabályosan belesétált.

12 órával később ébredtem fel a mélyben” – mesélte. „Csapdába estem, de végül kimásztam – nem tudom mennyi idő után. Pokoli nehéz volt kimászni, mert a koponyám betört, de a bőröm nem szakadt fel, így az összes vér befelé folyt, és az agyamat nyomta. De nem találtak volna meg odalent.

Magamat találtam meg. Vagy mondhatjuk azt is, hogy Isten talált rám

Miután kimászott a 3 méteres gödörből, hazament busszal az anyjához, aki azt hitte, hogy drogozott, mert a pupillái hatalmasak voltak. Cloud bizonygatta, hogy nem csinált semmit, és le akart feküdni, de az édesanyja nem hagyta. Egy pohár vizet adott a fiának, amit a srác nem kevés bíborszínű vérrel együtt kihányt. Édesanyja makacssága, és később a gyermekkorház sebészei mentették meg az életét.

Nehezen dolgozta fel a népszerűséget. (Fotó: Arturo Holmes/FilmMagic)

Nehezen dolgozta fel a népszerűséget. (Fotó: Arturo Holmes/FilmMagic)

Ezért van a sebhelyem. Felvágták a fejemet, csavarokat és egy lemezt tettek a koponyatörésem helyére, és – basszus, visszazártak, ennyi volt.” – mesélte az interjúban, majd hozzátette:

Annyira áldott vagyok, hogy csak kisebb agykárosodásom van. Tudod, ez olyan csekély, hogy nem is érdemes szót ejteni róla.

Szerinte a beszéde azóta lassabb lett, és keverte az egyik szó elejét a másik szó végével. 

Kontrollvesztés

Cloud a kaliforniai Oaklandben nőtt fel, azonban családja többsége Írországban élt. Ő volt a legidősebb fivér, két fiatalabb testvérei ikrek, Molly Hickey és Fiona Hickey.

A színész nagyon közel állt édesapjához, Conor Hickeyhez, aki májusban halt meg rövid betegség után. Alig két héttel saját halála előtt Cloud egy kedves posztot osztott meg néhai édesapja emlékére.

Az Entertainment Tonightnak egy forrása Cloud “súlyos öngyilkossági gondolatokkal küzdött”, miután visszatért Írországból, ahol édesapját végső nyugalomra helyezték. „Angus a családjánál maradt, miközben megpróbálta feldolgozni a gyász leküzdését” – tette hozzá a forrás.

Halálát megelőzően Cloud már nagy mélyrepülésben volt, láthatólag nem tudott felülkerekedni a függőségén. Áprilisban az ex-menedzsere pakolt ki arról, hogy a színésznek komoly gondjai vannak. A Daily Beast szerint Diomy Cordero 2023. áprilisi tweetjeiben írta meg, hogyan ismerkedett meg Clouddal a rehabon, ahol technikusként dolgozott, mielőtt felmondott, hogy Cloud menedzsere legyen. Szerinte az Eufória sztárja két évvel ezelőtt ugyan végigcsinálta az elvonót, de később a helyzete romlott, majd 2021 novemberére elvesztette a kontrollt az addikciója felett.

Egy alkalommal, amikor még Cordero Clouddal dolgozott,  hívást kapott a színésztől, aki légzési problémákról számolt be. Cordero Cloud otthonába sietett, és Narcan-t, a kábítószer-túladagolás elleni gyógyszert adott neki. (Ezt általában a Fentanyl túladagolásánál szokták alkalmazni, a szerk.). Bár Cloud visszanyerte az eszméletét, a helyzet rendkívül aggasztó volt, mert folyamatosan hányt. Az ex-menedzser azt tweetelte, hogy Cloud  az eset után még mélyebbre került, nyilvánosan, verbálisan bántalmazta őt, és jelentős összeggel tartozott neki, ezért az útjaik elváltak egymástól. Februárban egy másik balhéja is a hírekbe került: az Independent szerint Cloudnak állítólag köze volt egy Los Angeles-i cserbenhagyásos gázoláshoz. A TMZ számolt be először a balesetről, amelyben Cloud állítólag hátulról belerohant egy autóba, majd elhajtott.

A California HIghway Patrol nem erősítette meg, de nem is cáfolta Cloud érintettségét a bejelentett balesetben, csak annyit közölt, hogy a keresett személy az “Euphoria” egyik szereplője volt.

A források szerint Cloud halálának napján az édesanyja hívta a 911-et, és lehetséges túladagolásról számolt be. A mentőszolgálat gyors reagálása ellenére Angus Cloudot nem sikerült újraéleszteni, és a helyszínen halottnak nyilvánították.

A családtagjai bíznak benne, hogy a halála mások számára emlékeztető lehet, hogy nincsenek egyedül, és nem kell egyedül, csendben megvívniuk a belső harcukat. Reményeik szerint az emberek a humora, a nevetése és a szeretete miatt emlékeznek majd Angus Cloudra. 

(Via: 1,2,3, 4, 5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top