nlc.hu
Sztárok

Biobalance arcápolók

Vissza a természethez! – Kipróbáltuk a Biobalance arcápolóit

Egy arctisztító balzsamot, egy hidratáló krémet, egy primer-alapozó-korrektort, valamint két szuperszérumot teszteltünk a Biobalance kínálatából.

A Biobalance természetes eredetű formulák és innovatív hatóanyagok felhasználásával készült, biztonságos, dermatológiailag tesztelt bőr- és hajápoló termékeket kínál. Gyártója, az 1990-es évek elején Kenan Alpay által alapított ALPAYA Dermaceuticals ma is a termékfejlesztésre és a formulázásra összpontosít. A vitaminok, gyógynövénykivonatok, fitoproteinek és természetes ásványi anyagok szinergikus hatásait kutatják, melyeket a termékekben aztán csak a megfelelő mennyiségben és kombinációkban használnak, ennek közönhetően pedig annál is hatékonyabbak, mint természetes formájukban.

Az elmúlt héten alkalmam volt kipróbálni a márka öt népszerű arcápoló termékét. Íme a tapasztalataim!

Biobalance 3in1 mélyhidratáló arctisztító balzsam

A Biobalance 3in1 mélyhidratáló arctisztító balzsam egy olajos alapú arctisztító készítmény, mely egyetlen lépésben távolítja el a bőrre rakódott szennyeződéseket, az – akár vízálló – sminket, valamint a fényvédőkrémet is. Különlegessége a Hello Clean technológia, melynek köszönhetően úgy képes a mélytisztításra, hogy nem okoz bőrszárazságot, feszülő érzést, a benne található 3D hialuronsav pedig mélyen hidratálja és feltölti a bőrt.
 

Biobalance

Biobalance 3in1 mélyhidratáló arctisztító balzsam

Mivel minden arcápolási rutin első lépése az alapos tisztítás, ezért a tesztelést ezzel az arctisztítóval kezdtem. A termék a tégelyben viaszos állagúnak tűnik, a hozzá mellékelt spatulával higiénikusan adagolható. Ahogyan a használati utasítás írja, először a száraz bőrömre vittem fel. Reggeli tisztításkor nagyjából borsónyi, a kisminkelt arcom megtisztításához ennél valamivel több, úgy egy mogyorónyi mennyiség volt elegendő. A felvitelt követően az állaga valóban balzsamossá vált, kimondottan kellemes volt átmasszírozni vele az arcomat és még az alapozóm feloldásakor sem keltett ragacsos, nyúlós érzetet.

Második lépésben, már megnedvesítve a bőrömet, a balzsam lazábbá, csúszósabbá vált. Ekkor újra átmasszíroztam vele a bőröm, majd következett az öblítés, mely során a balzsam nem távozott azonnal, érezhetően egészen addig „kapaszkodott”, míg minden szennyeződést, sminkmaradmányt valóban maradéktalanul el nem távolított a bőrömről. Megbirkózott az alapozóval, púderrel, de – mivel erre is alkalmas – a szemsminkemmel is, anélkül, hogy akár csak minimálisan csípte volna a szememet. Az arctisztítást követően friss, hidratált érzetet hagyott maga után, mintha már be is krémeztem volna a bőrömet.

Biobalance Szuperszérum arcra 24 karátos arannyal és peptidekkel

A Biobalance Szuperszérum arcra 24 karátos arannyal és peptidekkel 93 százalékban természetes eredetű összetevőkből álló, vízbázisú szérum. Peptidtartalma a kollagén-, a hialuronsav- és laminintermelés serkentésével ránctalanít és feszesebbé teszi a bőrt. Az olasz szalmagyopár-kivonat erősíti a bőr védőrétegét, és antioxidáns hatásának köszönhetően védelmet nyújt a szabad gyökök ellen. Míg a benne található aranypelyhek fokozzák a bőr ragyogását és simaságát.

Biobalance

Biobalance Szuperszérum arcra 24 karátos arannyal és peptidekkel

A szuperszérum az aranypelyheknek köszönhetően már ránézésre is az exkluzititás érzetét keltette bennem. Az arctisztítást követően vittem fel belőle nagyjából 3-4 cseppet az arcomra, különös tekintettel a szemkörnyékemre, a homlokomra, illetve az ajkaim környékére, hiszen a termék főként ezen területek ápolására szolgál. Ami egyből feltűnt, hogy a bőröm szinte azonnal magába szívta, érzékelhetően gyorsabban, mint általában a szérumokat szokta. Az aranypelyhek egyébként a felkenés során eloszlottak, tehát nem néztem ki tőle úgy, mintha csillámporba fejeltem volna. A felvitelt követően selymes, kicsit sem ragacsos bőrérzetet tapasztaltam. 

Ami egyhetes használat után máris szembetűnő, hogy a szemkörnyékemen egységesebb tónusúvá vált a bőr és a szem alatti karikáim is halványultak.

Biobalance Szuper bőrfeltöltő intenzív hidratáló arckrém

A Biobalance Szuper bőrfeltöltő intenzív hidratáló arckrém bársonyosan gazdag formula, mely 94 százalékban természetes eredetű összetevőket tartalmaz. Feszesítő, bőrerősítő, többrétegű mélyhidratálást biztosít.

Biobalance

Biobalance Szuper bőrfeltöltő intenzív hidratáló arckrém

Mivel vegyes bőrtípussal rendelkezem – a homlokom-orrom-állam vonalában zsíros, az orcáimon viszont száraz és hámlásra hajlamos a bőr –, ezért általában különböző típusú hidratáló krémeket kenek az arcom eltérő igényű területeire. Ennek, az egyébként minden bőrtípusra ajánlott hidratáló krémnek azonban adtam egy esélyt oly módon, hogy a teljes arcomon ezt alkalmaztam a reggeli és az esti arcápolási rutinomban egyaránt – és egyáltalán nem bántam meg.

Maga a krém kifejezetten telt, már ránézésre, tapintásra is gazdag textúrájú, ez a benyomás pedig csak tovább erősödött felvitel közben. A bőrön könnyedén eloszlatható és sűrű állaga ellenére sem kelt ragacsos érzetet. Az arcom semelyik területén sem éreztem nehéznek, a bőröm néhány perc alatt beszívta és érzékelhetően puhábbá vált. További pozitívuma, hogy a hidratáló hatása tartósnak bizonyult, hosszú órák múlva sem éreztem semmiféle feszülést az orcáimon sem, illetve többnapos használat után azt tapasztaltam, hogy a hámlás is minimalizálódott, amiért külön hálás vagyok ennek a terméknek.

Biobalance Magic Touch 3in1 primer-alapozó-korrektor C-vitaminnal

A Biobalance Magic Touch 3in1 primer, alapozó és korrektor egyben, mely azonnal kiegyenlíti a bőr tónusát, elfedi a bőrpírt, a sötét foltokat, a sötét karikákat, a finom vonalakat és a bőrhibákat, miközben C-vitamin-tartalmának köszönhetően fokozza a bőr ragyogását.

Biobalance

Biobalance Magic Touch 3in1 primer-alapozó-korrektor C-vitaminnal

A termék ránézésre leginkább a hab állagú alapozókhoz hasonlít. Egyféle színben kapható és a tégelyben számomra kissé sötétnek tűnt a világos árnyalatú bőrömhöz. Felvitelkor azonban rájöttem, hogy az aggodalmam alaptalan volt, hiszen a krém tényleg alkalmazkodott a bőröm árnyalatához. 

Valóban teljesíti azt, amit a neve ígér: egyszerre primerként, korrektorként és alapozóként funkcionál. Az enyhébb bőrhibáimat szépen elfedte és egységes, egészséges, természetes hatású bőrtónust produkált. Nagyon kényelmes volt viselni egész nap, nem nehezítette el a bőrömet. A szabadban, kánikulában sem olvadt le vagy vándorolt el a helyéről, úgy sem, hogy nem fixáltam púderrel vagy sminkfixálóval. Könnyű, nappali sminkekhez hibátlan választás. Egy magas fedésű alapozót persze nem vált ki – nem is ez a dolga –, de komolyabb bőrhibák esetén vagy épp alkalmi smink készítésekor is alkalmazható mint primer és korrektor, alapozó alá.

Biobalance Regeneráló éjszakai szuperszérum arcra

A Biobalance Regeneráló éjszakai szuperszérum arcra 88 százalékban természetes eredetű összetevőket tartalmaz. Az új generációs szuperszérum láthatóan csökkenti az öregedés jeleit, ezenfelül pedig gyors regenerálódást és védelmet biztosít a bőrnek.

Biobalance

Biobalance Regeneráló éjszakai szuperszérum arcra

Bár a márka többi termékéhez hasonlóan ez a szuperszérum is színezék- és illatanyagmentes, a benne található anyagok mégis adnak neki egy kis enyhe, növényi illatot és némi barackos színt. Éjszakai szuperszérumról lévén szó, az esti arcápolási rutinom részeként alkalmaztam, alkalmanként 2-3 csepp felvitelével.

A szérumot körkörös mozdulatokkal masszírozta a bőrömbe, mely néhány perc elteltével gyakorlatilag maradéktalanul magába szívta. Érzetre lazító, nyugtató, melegítő hatást tapasztaltam, a bőröm pedig egészen bársonyos tapintásúvá vált.

Mindent egybevetve, az előzőekben felsorolt termékek egyhetes, kombinált használatának eredményeképp a bőröm láthatóan simább és egységesebb tónusú lett, a száraz területeken is megszűnt a feszülés, a ráncaim halványodtak, összességében véve egészségesebbé és ragyogóbbá vált a bőrképem.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top